Telenor køber BiBoB
Foto: Scanpix
Opdateret 07:48 -Sonofons norske ejer, Telenor, har i dag smidt 93 mio. kr. på bordet og er dermed blevet ejer af lavpristeleselskabet BiBob.

Efter intense forhandlinger overtager telegiganten Telenor BiBob. Dermed scorer teleiværksætteren Frank Rasmussen for anden gang millioner på mobilbranchen, da han tidligere solgte sit guldæg Telmore til TDC.

"BiBoB har på rekordtid skabt flotte resultater og opbygget en sund mobilforretning med 69.000 kunder. Vi vil fortsætte dette arbejde og bygge videre på BiBoB-brandet," siger Henrik Clausen, adm. direktør i Telenor Danmark, om opkøbet.

Frank Rasmussen siger til borsen.dk, at han ingen kommentarer har til salget af BiBob før Telenors pressemøde senere i dag.

Andet teleeventyr for Rasmussen

Telenor står i forvejen bag Sonofon, Cybercity, CBB Mobil med flere.

De 93 mio. kr. er et større beløb målt pr. kunde, end da Frank Rasmussen solgte sit første teleeventyr, Telmore, til TDC i 2004 for anslået 400 mio. kr.

Her stod blandt andre IT-milliardæren Ib Kunøe bag og købet satte et punktum for et eventyr, hvor Telmore blev skabt fra ingenting til guldrandet exit på få år.

Frank Rasmussen har dermed gentaget succesen med Bibob, der efter bare halvandet år på det danske marked har fået kunder nok til, at Sonofon-ejeren slår til.

I januar sidste år havde Bibob 30.000 kunder og har anslået 70.000 kunder i dag. Med købet af BiBoB styrker Telenor sin position som en klar nummer to på det danske mobilmarked med en markedsandel på cirka 27 pct.

Opkøbet er det andet i år i telebranchen, hvor bredbåndsselskabet Fullrate, der er et af porteføljeselskaberne under det skandaleramte JMI Invest, blev solgt til TDC for op imod 400 mio. kr.

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder

Pleasure anbefaler