Advokat kunne have afsløret Baggers svindel
Foto: Scanpix
Plesner-advokaten Michael Ziegler, der var advokat for bl.a. Stein Bagger, IT Factory og Asger Jensby, har siden 2006 været i besiddelse af informationer, der kunne have afsløret Baggers svindelforetagende i IT-virksomheden.

Allerede 15. september 2006 modtog topadvokaten en e-mail, der afslørede usikkerhed om ejerskabet i IT Factory. Det skriver Jyllands-Posten.

E-mailen – forfattet af Allan Vestergaards advokat – gjorde det klart, at samme Vestergaard ejede 62 pct. af IT Factory, mens opfattelsen hos Ziegler indtil da havde været, at Jensby og Bagger (foto) gennem henholdsvis JMI Invest og Agios United hver sad på godt 50 pct. af selskabet.

Foretager sig intet

Af e-mailen fremgår det også, at Vestergaards advokat er 'lidt overrasket over, at du (Ziegler, red.) ikke er informeret herom'. Men trods dette, reagerer Ziegler tilsyneladende ikke på beskeden, som han kan have afskrevet som utroværdig.

En reaktion kunne ellers have ført til, at Stein Baggers igangværende ændring i ejerkredsen af IT Factory og forfalskning af en række papirer kunne være afsløret og forhindret. Og en professor mener, at Zieglers manglende reaktion siger meget om hans måde at være advokat på.

"En tung erhvervsadvokat ville konkludere, at sådanne oplysninger ikke stemmer overens med det, han hidtil har vidst. Han ville sige til Stein Bagger, at han ikke kunne sidde over for den øvrige bestyrelse med den viden. Og hvis han fornemmede modstand hos Bagger, kunne han finde på at sætte sit mandat på spil," siger Morten Samuelson, professor på CBS.

Ziegler selv ønsker ikke at udtale sig med henvisning til tavshedspligten i den konkrete sag.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder