SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Investor

31-årig privatinvestor laver 67 pct. i afkast og vinder aktiespil: Én enkelt aktiehandel blev afgørende

Vinderen af Børsens aktiespil 2022 følte, at hans puls lå på 200 slag i minuttet i de afgørende timer af aktiespillet

Niels Marstrand bliver årets vinder af Børsens aktiespil 2022 efter at have satset stort på biotekaktier. Foto: Esther Kofoed Sørensen
Niels Marstrand bliver årets vinder af Børsens aktiespil 2022 efter at have satset stort på biotekaktier. Foto: Esther Kofoed Sørensen

Vinderen af Børsens aktiespil i 2022 og modtager af hovedpræmien på 250.000 kr. er Niels Marstrand, som har nået et afkast på 67,1 pct.

Efter otte intense uger blev det til en sejr til den 31-årige privatinvestor, som fulgte slaget hele vejen

“Den sidste time af spillet var én stor rutsjebanetur. Jeg var nede på andenpladsen tre eller fire gange. Da markedet lukkede, sad jeg med mine venner og drak øl. Jeg følte, at min puls lå på 200 slag i minuttet. Selv efter jeg indså, jeg vandt, gik det ikke væk, det var så vildt,” siger Niels Marstrand.

Niels Marstrand er uddannet cand.merc.(kom.) fra Copenhagen Business School og arbejder i dag som kunderådgiver i det amerikanske softwareudviklingsselskab Veeva Systems.

Vinderstrategien

Niels Marstrand havde fra starten af aktiespillet lagt en strategi, som var bygget på hans viden fra ni år i sundhedssektoren.

“Planen var at investere i mindre biotekselskaber, som jeg har lært at kende gennem arbejde. Forud for spillet havde jeg undersøgt, hvornår de forskellige virksomheder plejede at udgive data om udviklingen af midler, og på den måde kunne jeg planlægge mine investeringer efter tidspunktet,” siger Niels Marstrand.

Ifølge aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen giver planen mening: “I investeringsverdenen er det slet ikke så tosset at vide, hvornår et selskab kan komme med en kursraket, især når det gælder biotek, fordi det er noget, som de fleste mennesker slet ikke forstår.”

Kursraket i biotek

Og det var netop en kursraket i biotek, som kickstartede Niels Marstrands portefølje.

⚙ For at se dette indhold skal du acceptere cookies

Det svenske biotekselskab Bioarctic steg med 173 pct. ved slutningen af september efter at have fået godkendt et middel, som selskabet har været med til at udvikle, til bekæmpelse af alzheimers.

“Det var alt eller intet, når det kommer til min investering i Bioarctic. Jeg vidste, at hvis de fik godkendt midlet mod alzheimers, så ville aktien stige kraftigt. Alzheimers er og har i lang tid været et udfordrende område for biotekselskaber at udvikle midler til,” siger Niels Marstrand.

Da Niels Marstrand ramte toppen, valgte han at købe ind i større og mere sikre aktier. Det tog dog tempoet ud af investeringerne.

“Jeg kunne lige pludselig se, at den sikre strategi ikke vil føre mig i mål. Derfor blev jeg nødt til at satse lidt til sidst, og jeg købte mig derfor ind i olieselskaber, som gav det sidste skub op til toppen,” siger han.

Ikke en realitet

Selvom strategien i aktiespillet var en succes og førte Niels Marstrand til førstepladsen, ville han aldrig gøre det samme i virkeligheden.

“Jeg ville aldrig følge de investeringer, jeg lavede i spillet, i virkeligheden. Det er simpelthen for risikabelt. Når det er et spil, kan man jo tage de chancer, man har lyst til, uden at der er en reel konsekvens,” siger Niels Marstrand, der startede med at investere for ti år siden:

67,1 pct. lå Niels Marstrands afkast på ved slutningen af aktiespillet

“De aktier, jeg har i virkeligheden, er lidt mere sikre og langsigtede. En del af dem er i tech og farma. Det er gået meget godt de sidste par år, hvor jeg har investeret de penge, jeg har haft i overskud, men det har haltet i 2022. Der har det decideret gjort ondt. Det er sgu meget ironisk efter at have vundet aktiespillet.”

Målet med investeringerne er på sigt at kunne blive økonomisk uafhængig. Derudover er der et mindre, lavpraktisk mål om at købe en lejlighed, hvilket hovedpræmien potentielt kan bidrage til:

“Pengene skal måske bruges til en lejlighed, men det byder markedet ikke rigtig på lige nu. Så det bliver måske en rejse til udlandet med kæresten, hvor vi kan fejre nytår sammen.”

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

Forsiden lige nu