KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement
Investor

Investor: Danske Bank-aktien skal op – bør stige over 20 pct.

Investeringschef og partner i Formue- og Investeringspleje Johnny Madsen. Arkivfoto: Walther Bølge
Investeringschef og partner i Formue- og Investeringspleje Johnny Madsen. Arkivfoto: Walther Bølge

Tavlen skal hviskes ren, og der skal erobres kunder efter adskillige år med dårlige sager og dårligt omdømme ikke bare blandt kunderne, men i hele samfundet.

Derfor glæder Johnny Madsen, investeringschef og partner i Formue- & Investeringspleje, sig over Danske Banks netop fremlagte strategi Forward 28 og over de finansielle målsætninger, som banken onsdag har fremlagt for den nærmeste fremtid.

“Selskabet har været for meget hadet og for meget undervurderet,” siger Johnny Madsen i den seneste udgave af Børsen Investor Podcast.

⚙ For at se dette indhold skal du acceptere cookies

“Aktien handles selv efter strategiens fremlæggelse på kurs/indre værdi til 0,8. Det viser, at investorerne stadigvæk ikke tror på det,” siger Johnny Madsen.

Aktien er p.t. prissat så man som investor for hver 80 øre, man køber aktier for, får en andel i 1 kr. af den bogførte egenkapital. Det er markant under øvrige nordiske storbanker.

“Kommer banken bare i nærheden af det, de sigter mod, skal aktien betydeligt op,” siger Johnny Madsen, der i første omgang sagtens kan se en kurs på den danske bankaktie på 192 kr., hvilket er en kursgevinst på 23 pct. fra den aktuelle kurs.

Forvirrende fortællinger

I denne udgave af Børsen Investor Podcast taler vi også om, hvordan markedet på bare fem måneder er drevet op og ned af 14 vidt forskellige og ofte modstridende makroøkonomiske narrativer.

For blot at nævne en håndfuld, så har de lydt: den amerikanske styringsrente skal op i juli, nej, den skal ned. Vi får en blød, økonomisk landing, nej, den bliver hård, til at markedsaktørerne pludseligt diskuterer ingen landing, økonomien skal accelerere.

I et normalt år plejer markedet at drives af langt færre fortællinger, lyder det fra økonomisk kommentator Frank Hvid, der også fortæller, hvorfor det er så markant anderledes i år og, hvordan investorerne bør reagere på de mange fortællinger i øst og vest.

Hør også investor Peter Bækgaard folde to investeringer ud, som han holder specielt meget øje med i øjeblikket. Der er tale om to aktier, der har leveret solide nøgletal. Begge aktiers kurser er steget ca. 27-28 pct. i år efter et kollaps i slutningen af 2021.

Spørgsmålet er blot, om væksten for kommende flotte marginer kan fortsætte. Ifølge Peter Bækgaard er der spirende tegn på, at der kan komme et nyt ryk i efterspørgslen.

Værter: Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp

Producer: Mie Hee Christensen

Hør afsnittet i Apple Podcast.

Hør afsnittet i Spotify.

Følg All Star porteføljen her.

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Fortælling

Forsiden lige nu