SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Investor

Er hypet aktie et godt køb efter fald på 64 pct.? Forhåbentlig, for vi har købt den

Josephine Cetti fra hedgefonden St-Petri Capital er en del af et aktieteam, der sammensætter Børsens All Star-aktieportefølje. Hun har nu valgt sine to aktier, der skal være med til at skabe afkast. Arkivfoto: Simon Fals
Josephine Cetti fra hedgefonden St-Petri Capital er en del af et aktieteam, der sammensætter Børsens All Star-aktieportefølje. Hun har nu valgt sine to aktier, der skal være med til at skabe afkast. Arkivfoto: Simon Fals

Det kræver en dyb indånding at trykke på købsknappen, når pengene sendes på arbejde i en aktie, der er faldet – og særligt, når den er faldet rigtig meget. For er det en faldende kniv, man griber? Eller et godt tilbud på aktiemarkedet?

Tyske Hellofresh, der leverer måltidskasser, blev voldsomt hypet under coronapandemien, men er siden efteråret faldet voldsomt i kurs. -64 pct., hvis man måler fra november.

Den har vi nu købt.

“Lige pludselig har investorerne besluttet sig for, at alle de aktier, der var covid-winners, de skal bare dø. Og der er også rigtig mange hedgefonde, der har været inde at shorte den type aktier, og så propper de alle aktierne ned i en kasse. Altså: De hælder babyen ud med badevandet. Vi mener, at Hellofresh er blevet hældt ud, selvom den underliggende forretning klarer sig rigtig, rigtig godt,” siger porteføljespecialist Josephine Cetti, der selv repræsenterer hedgefonden St. Petri Capital.

Hun er med i det faste aktieteam i Børsen Investor Podcast, hvor seks investorer alle byder ind med to af deres personlige favoritaktier til en samlet portefølje, hvor i alt 12 af deres aktiestjerner samles i All Star-porteføljen.

⚙ For at se dette indhold skal du acceptere cookies

Josephine Cetti køber nu Hellofresh og den finske aktie Stora Enso til porteføljen. Det er henholdsvis den femte og sjette aktie, som kommer ind i porteføljen, der gik i luften 11. maj.

De fire første aktier var ISS, Tryg, Danske Bank og det amerikanske farmaselskab Merck. I alt er startkapitalen 600.000 kr., som stilles til rådighed af Saxo Bank. Afkast går til velgørenhed.

Her er Josephine Cettis aktievalg:

Hellofresh

Er det en faldende kniv, vi griber her?

“Det tror jeg ikke. Det kan godt være, at den kan ryge yderligere ned. Men det er en af de aktier, hvor man sidder og kigger, og tænker: På den længere bane vil de stå rigtig stærkt. Men man kan sige, at Hellofresh er en af de vækstaktier, som også har været meget hypet. De laver måltidskasser og har haft enorm medvind under corona.”

“Det er okay, at den er kommet ned i pris. I Q4 var der pres på marginerne, men i år er faktisk det første år, hvor de nok får et negativt cashflow. De er ude at investere en hel masse. Men når man går fra at lave 28 mio. måltidskasser i 2019 og til at lave 120 mio. kits i 2021, så skal der investeres. Men de har en super god track record med at investere, og de er gode til at eksekvere på deres planer. Og de har ikke særlig meget gæld, super meget cash, og de generer rigtig meget cash, så al den vækst de har, den er jo finansieret af dem selv.”

I forhold til prisstigninger ligger deres kunder i højindkomstgruppen. Så det er ikke dem, der er allermest presset af den her reallønsnedgang, som inflationen lige nu skaber.”

Info om Hellofresh-aktien:
Aktiekurs: 33,81 euro
Indtjening pr. aktie: 1,42 euro
Afkast det seneste år: -52,6 pct.
Prissætning målt ud fra prisen på 1 kr. af den forventede indtjening i år: p/e 25,8

Stora Enso

“Egentlig er det sådan en lidt halvkedelig aktie. Men det er til gengæld, hvad jeg vil kalde en god value-aktie, som måske også er lidt misforstået i markedet. Mange tror stadig, at de bare laver papir, men de er en af verdens største private skovejere. Hvis du kigger på selskabet, så laver de i stor stil bæredygtig, genanvendelig emballage og er et af de selskaber, som har stor strukturel medvind. Vi er jo færdige med at bruge plastikbestik og -emballager. De leverer bredt. Til ting der skal transporteres, til farmaindustrien, fødevarer og byggematerialer i bæredygtigt træ.”

“Aktien har klaret sig ret fint i år. Selskabet har haft fem kvartaler i træk, hvor det er gået rigtig fint fremad med indtjeningen, og vi synes bare, det er et rigtig godt selskab med en dygtig og konservativ ledelse. Men det er klart, det er ikke det mest hidsige selskab, og aktien kommer nok heller ikke til at lave de vildeste afkast. Men det er et af de der selskaber, hvor når man kigger fremad, så ser de ud til at stå rigtig godt i hele den grønne omstilling, hvor vi skal bevæge os væk fra de fossilt baserede emballager og over mod mere bæredygtige materialer”

“Aktien er ikke immun overfor, hvis der kommer et tilbageslag i økonomien. Det er der ingen aktier, der er. Og det er Stora Enso heller ikke – men den er billig”

Info om Stora Enso-aktien:
Aktiekurs: 17,81 euro
Indtjening pr. aktie: 1,19 euro
Afkast det seneste år: +22 pct.
Prissætning målt ud fra prisen på 1 kr. af den forventede indtjening i år: p/e 11,3

Lyt hele afsnittet af Børsen Investor Podcast her

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

Forsiden lige nu