Debat: Talentjagt i it-branchen efterlyses
Ninette Krogh og Daniel Birkholm, CompanYoung
Foto: PR foto
Hvad kan vi danskere Af ,
Der er intet nyt i at virksomheder ikke får nok kvalificerede ansøgere – det gælder faktisk uanset om der er høj- eller lavkonjunktur; Der vil altid være kamp om de skarpeste talenter.

Hos CompanYoung, som arbejder med tiltrækning og rekruttering af unge, mener man, at det for IT-branchens virksomheder gælder om at være dygtige til at tiltrække talenterne – som helt sikkert er derude!

 Det gælder sig for IT-uddannelserne, som det gør for andre af landets uddannelser, at det er problematisk at skræddersy et uddannelsesforløb, så det afspejler nogle konkrete behov i en virksomhed. Desuden er den nuværende og kommende generation af nyuddannede vant til, at udviklingen - især på IT-området- sker så hurtig, at de færreste studerende ønsker at låse sig fast på en specialiseret uddannelsesretning. Det er her virksomhederne og IT-branchen selv kan gøre en forskel.

Mange virksomheder har en opfattelse af, at rekruttering er noget, der skal igangsættes i det øjeblik man har brug for en ansættelse.

Lær af andre brancher

I andre brancher, som eksempelvis finanssektoren eller Det Blå Danmark, er virksomhederne dygtige til at skabe længerevarende relationer med den unge målgruppe, hvilket styrker virksomhedernes talentpipeline:

I bund og grund handler det meget om IT-branchens egen evne til at tiltrække de rigtige talenter. Langt tidligere i de studerendes uddannelsesforløb må man tænke, hvordan kommer vi ind på deres radar og får skabt en positiv opmærksomhed omkring vores virksomhed – og branche.

Vi oplever, at virksomheder tiltrækker mere talent, desto bedre relationer de får skabt til de unge. Jo tidligere de får dem skabt, gennem eksempelvis graduate programmer, målrettede karriere-events og andre tiltrækningsplatforme, jo bedre. Herudover ligger der, især for IT-branchen, et kæmpe potentiale i at profilere sig i de unges daglige nyhedsstrøm – bl.a. de sociale medier.

Den helt store udfordring ligger derfor til dels i, at branchen skal tættere på uddannelserne, så virksomhederne selv kan være med til at forme talenterne, og man kunne ønske sig, at IT-branchen var bedre til at skabe relationerne tidligere.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


"Stor fordel at andre er flyttet til Kina"

"Stor fordel at andre er flyttet til Kina"

7. aug. 2014 Plastvirksomheden Carmo lever af kvalitet, individuelle løsninger og hurtig levering. Derfor giver det mere mening at producere i Helsingør end i Kina

Erik af Pommern indførte Øresundstolden i 1429, og lige siden har Helsingør ...