Webbutikker sløser med sikkerheden

279162_16_9_large_723.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
19. mar 2014 KL.14:17

En britisk password-undersøgelse viser, at 66 ud af de 100 største onlinebutikker i Storbritannien går på kompromis med sikkerheden omkring kundernes passwords. Det er især et problem, når kundernes personlige oplysninger ligger gemt på de forskellige websider. Det skriver Computerworld.

Problemet består i, at e-virksomhederne lader sine brugere slippe af sted med at bruge svage kodeord, som let kan blive misbrugt. Undersøgelsen er foretaget af sikkerhedsselskabet Dashlane, og den viser at hele to ud af tre britiske e-handelssites ikke afviser brugere at oprette passwords som ”123456” eller bare ”password”. På den måde kan IT-kriminelle nemt gennemgå lister med velkendte koder i feltet, indtil de slipper igennem.

Sikkerhedsekspert fra CSIS Security Group, Peter Kruse, mener at det er forkasteligt, og at det højst sandsynligt også er tilfældet i mange danske e-butikker.

"Helt enkelt er det uforståeligt, da de netbutikker er ansvarlige for, at at alle kundernes informationer er beskyttet korrekt. Man gør brugerne en bjørnetjeneste ved at tillade nemme passwords. Det skriger faktisk til himlen. Jeg tror, at det britiske billede er meget sammenligneligt med Danmark," siger han til Computerworld.