Verdens ældste milliardær går stadig på arbejde: "Jeg kan ikke blive hjemme. Jeg ville kede mig rigtig meget"

null

373487_16_9_large_226.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
06. dec 2018 KL.10:22
Verdens ældste milliarder er 100 år gammel, ejer et shippingfirma og går stadig på arbejde hver dag.

Det skriver CNBC.

Kineseren Chang Yun Chung, der stiftede shippingfirmaet Pacific International Lines, der i dag har over 18.000 ansatte, går næppe på pension før helbredet tvinger ham. For på trods af sine 100 år på bagen, går han stadig på arbejde hver dag.

At blive hjemme er ikke en mulighed, selvom Chang Yun Chung videregav rollen som bestyrelsesformand og adm. direktør til sin søn Teo Siong Seng tidligere i år. 

"Det er en vane," siger Chang Yun Chung til CNBC. 

Efter at have styret firmaet i 51 år fortæller Chang, at han besøger hovedkontoret, der ligger i Singapore, hver dag for at gå selskabets opgaver igennem og tjekke op på hver afdeling.  

"Jeg kan ikke blive hjemme. Jeg ville kede mig rigtig meget," siger Chang Yun Chung til CNBC og fortsætter:

"Hver dag skriver jeg alle mine aktiviteter ned i min dagbog. Alt. Alle afdelinger kommer for at se mig," siger Chung.

Chang Yun Chung er dog også stadig aktiv, så han kan vejlede sin søn Teo Siong Seng, da der hviler et stort ansvar på ham i en af verdens 20 største shippingfirmaer. Seng fortæller, at han får råd fra sin far to gange om dagen - om morgenen og efter frokost - for at få indsigt og lære mere om faderens lederskabsevner.

Lektioner i lederskab

De råd sønnen får fra sin far har vist sig at være vigtige, som Teo Siong Seng er steget i graderne. Især ifm. at styre sit temperament i pressede situationer.

"Da jeg var yngre, havde jeg et slemt temperament, så jeg var en hård leder," siger Seng og fortsætter:

"Men min far lærte mig en ting som på kinesisk hedder yi de fu ren. Det betyder, at du ønsker, at folk adlyder dig, ikke pga. din autoritet, magt eller fordi du er frygtindgydende, men at de adlyder pga. din integritet, din kvalitet og fordi folk faktisk respekterer dig og lytter til dig," siger Teo Siong Seng.  

Fra faderen Chang Yun Chungs side er det den mentalitet, der muligvis har gjort, at han har været glad for sit arbejde i så lang tid.

"Jeg mister aldrig besindelsen. Når du gør det, kan du ikke kontrollere dig selv," siger Chang Yun Chung.