Værdiløs Cimber-billet kan trækkes fra i skat

Generelt
Eksklusivt for kunder
09. maj 2012 KL.11:15
Uheldige kunder, der sidder inde med en værdiløs Cimber Sterling-billet efter flyklenodiets krak, kan nu redde en del af det tabte beløb ved hjælp af selvangivelsen.

Det skriver business.dk.

Således kan man som privatforbruger ved hjælp af den ændrede kursgevinstlov fra januar 2010 trække tabte krav mod konkursboer fra på selvangivelsen.

"Reglerne for kursgevinstloven betyder, at personer har fradragsret for tab på fordringer erhvervet den 27. januar 2010 eller senere. Det kan f.eks. være personer, der har købt en flybillet, men som ikke får flyrejsen, fordi selskabet er gået konkurs. I stedet får de et pengekrav - en fordring for konkursboet," siger Unni Rose, leder af Skats koncerncenter for Jura og Samfundsøkonomi, til business.dk.

Lovgivningen er dog først gældende, hvis man har mere end 2000 kr. i klemme, der er bagatelgrænsen.
Fradragets værdi vil i det tilfælde for langt de flestes vedkommende ligge på 33 pct., altså en tredjedel af det tabte beløb.

"Det beskattes af kapitalindkomst, som afhænger af, hvor stor kapitalindkomsten er. Dermed har det en skatteværdi på ca. 33 pct. Det vil sige, at hvis man har tabt 3000 kr., så svarer det til, at skattevæsenet dækker 990 kr. af tabet, så nettotabet bliver på ca. 2000 kr.," siger Søren Bech, skatteekspert og partner i Pwc.

Man kan dog ikke anføre tabet på selvangivelsen for 2012 med det samme.

Fradragretten bliver nemlig først en realitet, når det ligger fast, at billetten ikke vil blive refunderet af Cimber Sterling. Det er først muligt, når konkursboet er opgjort - en øvelse, der kan tage helt op til et år.