TV2-boss afviser salg af sportskanal

Generelt
Eksklusivt for kunder
13. jun 2008 KL.14:24
TV2 har lukket det, TV2 skal lukke, og et salg af TV2 Sport er ikke på tale. Nu handler det om på kort sigt at nedbringe virksomhedens gæld, understreger adm. direktør Merete Eldrup.

Bankerne har sagt stop, og tirsdag meddelte kulturminister Brian Mikkelsen (K) så, at staten vil yde underskudsramte TV2 et akut lån på 500 mio. kr.

Medievirksomhedens akutte behov for finanser fik torsdag TV2's tidligere bestyrelsesformand Niels Boserup til at foreslå, at TV2 kan hente penge ved at sælge sine aktier i TV2 Sport. Det er imidlertid ikke noget, man i den nuværende ledelse gør sig overvejelser om, fastslår Merete Eldrup over for borsen.dk.

"Det er vigtigt at understrege, at det, vi står over for nu, og det, der sker i denne uge, ikke har noget at gøre med vores løbende underskud, for det har vi sådan set løst med spareplanen. Det handler om, at vi har en stor gæld, som vi skal have finansieret, og det kan ikke løses ved at lave brandudsalg," siger Merete Eldrup.

Stiller ingen garantier

På spørgsmålet om, hvorvidt et salg af eksempelvis TV2 Sport kunne komme på tale, trækker TV2-chefen på det:

"Vi har det sådan, at vi prøver at lukke og stoppe de ting, der giver underskud, og det, der begynder at give overskud, det vil vi sådan set gerne fastholde," fortæller hun og henviser dermed til blandt andet problembarnet TV2 Radio.

Radiokanalen, som ligeledes var søsat af den forrige ledelse, modtog i april sin dødsdom efter i sin kun godt et år lange levetid at have kostet virksomheden endog rigtigt dyrt.

Merete Eldrup afholder sig imidlertid klogeligt fra at stille nogen garantier angående eventuelle fremtidige frasalg:

"Jeg kan jo ikke sige, hvad der sker ude i fremtiden, men det er ikke noget, der står højt på ønskesedlen," siger hun til borsen.dk

Tilfreds med Per Mikaels aftaler

Den forhenværende bestyrelse og ledelse i TV2 er i disse dage under kraftig beskydning for at have iværksat en række underskudsgivende initiativer. Navnlig er Merete Eldrups forgænger, Per Mikael Jensen, kommet i vælten.

Ifølge Canal Digitals adm. direktør Jens B. Arnesen droppede TV2 kort efter Per Mikael Jensens tiltræden i 2006 et planlagt samarbejde og sadlede om til fordel for konkurrenten MTG – det selskab, som Per Mikael Jensen tidligere havde arbejdet for, og som han vendte tilbage til efter TV2.

Inden sin exit fik Per Mikael Jensen blandt andet oprettet TV2 Sport i et ægteskab med MTG-selskabet Viasat, hvor TV2 ejer 51 pct. af kanalen og Viasat 49 pct.

Svært at genforhandle

Merete Eldrup erklærer sig tilfreds med de nuværende aftaler og samarbejdet omkring TV2 Sport og TV2 News, men hun ønsker ikke at kommentere på indgåelsen af dem.

"Man kan sige, at den debat jo handler mere om et strategiskifte i forhold til, om man har hjulpet Viasat, og det kan jeg ikke gå ind og vurdere. Det var før min tid," understreger hun.

Hvad angår en eventuel genforhandling af aftalerne, er TV2-chefen en smule tøvende:

"Det er jo svært. Aftaler, der er indgået, de er svære at lave om på."