Stadil: Vi er på fælles korstog

Generelt
Eksklusivt for kunder
07. nov 2008 KL.18:15
Det var sent på dagen i Shanghai, da Christian Stadil satte sig til rette for at overvære generalprøven på et stort modeshow, der skulle lancere Hummel som sports- og modemærke på det kinesiske marked.

Hundredvis af gæster og statsministerenhimself skulle overvære showet, der fandt sted i forbindelse med statsministerens officielle besøg i Kina i sidste måned, så det var vigtigt at det hele spillede.

Det gjorde det bare ikke. Der manglede noget, følte Christian Stadil.

Så han røg op af stolen, og to timer og 11 taxature senere havde han og et par andre medarbejdere fra Hummel nået at være ude at købe tasker, sko og andet tilbehør til at peppe showet op med.

Stadil havde dertil fået fat i en dansk dreng, der kunne indlede showet med at læse højt fra H.C. Andersens eventyr. Effektfuldt og frem for alt meget dansk.

Da statsministeren satte sig til rette den aften i Shanghai for at overvære sit første modeshow nogensinde spillede det hele.

Episoden viser en anden side af 37-årige Christian Stadil end den, der ofte præsenteres i medierne.

Buddhas gulddreng kaldes han med henvisning til, at Christian Stadil det meste af sit liv har været inspireret af buddhismen og med sin kronragedeisse har været dygtig til at brande sig selv som en anderledes dansk erhvervsleder.

Sammen med sin far, forretningsmanden og advokaten Thor Stadil, ejer han holdingsselskabet Thornico, der investerer i fødevarer, ejendomme og rederier. Men ChristianStadil er hverken Buddhas eller sin fars gulddreng.

Han er sin egen og har dertil været særdeles medvirkende til en vellykket turnaround i Hummel, hvor han har været kreativ direktør siden 1999, da Thornico opkøbte den nødlidende virksomhed, og fremtildette efterår, hvor han trådte tilbage.

Log ind på borsen.dk og læs hele artiklen fra Børsen Executive.