Skat taber kæmpe sag mod kendt erhvervsmand

null

293565_16_9_large_174.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
31. okt 2014 KL.10:21
Peer Kølendorf, stifter af bl.a. CBB Mobil, er formentlig en hamrende lykkelig mand i dette øjeblik.

Han er netop blevet frikendt af landsretten i en sag, hvor Skat har rejst et erstatningskrav på hele 144 mio. kr. mod ham.

Sagen handler om det konkursramte it-selskab Comitel International, hvor Peer Kølendorf var direktør, bestyrelsesmedlem og hovedaktionær. I årene 2003 og 2004 deltog en betroet medarbejder i en momskarussel med andre selskaber, som endte med, at selskabet uberettiget fik tilbagetalt 144 mio. kr. fra Skat.

Karuseller fremstod som normale handler


Skat har forsøgt at gøre Peer Kølendorf personligt ansvarlig for tabet med det argument, at han var branchekyndig og derfor burde vide, at der i branchen forekom momskarusseller.

Med den viden burde hans kontrol være bedre, lyder argumentet fra Skat, men den købte Østre Landsret altså ikke.

Peer Kølendorf har forsvaret sig med, at han ikke burde have vidst, at tilbagebetalingen af momsen var uberettiget, fordi Comitels handler med de andre selskaber i momskarussellen fremstod helt normale.

Kølendorf undgår personlig konkurs


Landsretten har ikke fundet det godtgjort, at Peer Kølendorf burde have indset, at handlerne var led i en momskarrusel, som havde til formål at snyde Skat, eller at han havde forsømt at tilrettelægge brokervirksomheden og instrueret brokerne på en forsvarlig måde.

Han er på den baggrund blevet frikendt og undgår dermed en personlig konkurs.

Det fremgår ikke af meddelelsen om Skat har tænkt sig at anke dommen.