Skat: Bella Center fuskede for 800.000 kr.

Generelt
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:09
Ifølge Skat var det ulovligt, da Bella Centers bestyrelse trak momsen fra et advokatsalær på 11 mio. kr. i forbindelse med salget af en aktiepost i virksomheden, som tilhørte Danske Bank, Nordea og staten. Det skriver Jyllands-Posten.

Det var Bella Center, der stod for salget af aktieposten, men det var lidt for kreativt, da bestyrelsen besluttede at trække moms fra advokatsalæret, mener Skat efter længere tids granskning af sagen.

I alt drejer det sig om 800.000 kr., som bestyrelsen trak fra, da en advokat skulle hjælpe med at administrere salget af en støre aktiepost. Der har dog ikke været fortilfælde for lignende momssager.

"Derfor agter vi naturligvis at anke kendelsen for at få den afprøvet ved en højere instans," siger Erik Bonnerup (billedet), der er bestyrelsesformand for Bella Center.

Det er mangemillionæren Carsten Berger, der har stævnet bestyrelsen. Han ejer selv omkring 17 pct. af aktierne, og han mener, at bestyrelsen selv skal betale regningen til staten. Det skal ikke gå ud over aktionærerne, mener han.

Hvorvidt det bliver Bella Center eller bestyrelsen, som skal betale, afgør retten den 9. maj.