Se hvad Springsteen får for at spille på Roskilde Festival

Generelt
Eksklusivt for kunder
26. apr 2012 KL. 9:34

Bruce Springsteen er kendt for at skrive sange om den lille mand på bunden af samfundet i USA. Alligevel er der langt fra den hyre, som hans målgruppe tjener, til den løn som Bruce Springsteen selv hiver hjem, når han til sommer optræder på årets Roskilde Festival.

Det skriver B.T. i dag.

Det er bestemt ikke småpenge, som arrangørerne har hevet op af lommen for at få The Boss til Danmark. Hele 11,5 mio. kr. har festivalen måtte betale, og det svarer til næsten 30 pct. af det samlede musikbudget på 40 mio. kr.

Springsteen på tilbud

11,5 mio. kr. kan lyde af meget, men det er en god pris, når navnet er Bruce Springsteen.

"Springsteen har en særlig lav festivalpris, ca. 2 mio. dollar. Ikke at han optræder særlig meget på den slags. Faktisk er det kun tre år siden, han første gang spillede til en festival. Men han er kommet til at holde af det," siger en koncertkilde til B.T.

Ifølge B.T. er det samme beløb, som Prince fik for at spille på Roskilde Festival i 2010. Det har ikke skræmt festivalledelsen fra at punge ud i den størrelsesorden igen.

"Jeg har også forstået, at hans koncert på Glastonbury 2009 (britisk festival, red.) var en stor øjenåbner i forhold til festivalscenen. Så da vi hørte, at han skulle på sommerturné besluttede vi at prøve. Agenten, som godt kan lide Roskilde Festivalen, talte varmt for os. Jeg tør godt sige, at vi var vildt begejstrede, da aftalen endelig kom i stand," siger musikchef Rikke Øxner.

Børsen følger igen i år Roskilde Festival. Hold øje med borsen.dk når festivalen løber af stablen fra den 30. juni til den 8. juli.