SAS-aktionærer på hård kur under Mats Jansson

Generelt
Eksklusivt for kunder
02. feb 2015 KL.14:36
SAS' aktionærer har været på en hård slankekur i koncernchef Mats Janssons regeringstid. Også på dagen med nyheden om hans fratrædelse, falder aktien.

Siden 1. januar 2007, hvor Mats Jansson havde sin første arbejdsdag, er der kun omkring 12 pct. tilbage af den oprindelige børsværdi. I dag falder aktien med 1,4 pct. til 22 kr. - og den fortsætter dermed dansen omkring det laveste aktiekurs nogensinde i kurs 18,3.

Kontrakt udløber

Mats Jansson har ellers arbejdet med at forbedre SAS' overlevelsesmuligheder, hvilket han for kort tid siden også erklærede muligt efter massive spareplaner via strategiplanen Core SAS.

Både ydre og indre faktorer har udfordret Skandinaviens største luftfartsselskab, og det har været en krævende omgang, konstaterer Mats Jansson selv i en kommentar til en beslutning, han slår fast er hans egen.

"Ikke to dage har været ens," konstaterer han. Og da hans kontrakt udløber om kort tid, når han fylder 60 år, var det tiden at tage situationen op til overvejelse.

"Tiden føles derfor rigtig for en ny administrerende direktør at tage over og fortsætte med at styrke SAS konkurrenceevne og sikre profitabel vækst. Min beslutning om at forlade selskabet har ikke været nem," tilføjer Mats Jansson.

Afløser i kikkerten


Bestyrelsesformand Fritz Schur roser Mats Jansson for hans arbejde. 

"Men i de seneste uger har jeg forstået, at han har overvejet om det ville være den rette beslutning for ham selv og for selskabet at blive ombord, når SAS skal ind i en ny fase," siger Schur i en pressemeddelelse.

Han er nu i gang med at finde en afløser og har ifølge Direkt flere potentielle afløsere i kikkerten.

Om det så lykkedes for afløseren at hæve aktiekursen og sikre, at SAS overlever som selvstændigt luftfartsselskabet vil tiden vise.