Riskærs tidligere straffesager

Generelt
Eksklusivt for kunder
13. mar 2007 KL.13:10
Klaus Riskær Pedersen er ikke uvant med at tilbringe tiden i et retslokale. Allerede tilbage i 1990'erne blev en stor del af hans tid brugt dels i Københavns Byret, dels i Østre Landsret - og i begyndelsen af 2000 ved en straffesag i Paris.

* 9. december 1998: Klaus Riskær Pedersen idømmes to års betinget fængsel for bedrageri, skyldnersvig og mandatsvig i forbindelse med krakket i hans firmaer Accumulator Invest og Krepco Holding I Københavns Byret. Domsmandsretten fandt Riskær skyldig i mandatsvig for 4,5 millioner kroner og for at have overført 2,1 millioner kroner fra Accumulator Invest til en privat valgkampagne forud for valget til Europa-Parlamentet i 1989. Dommen ankes.

* 23. november 2000: Østre Landsret skærpede Københavns Byrets dom og idømte Klaus Riskær to et halvt års betinget fængsel.

* 12. juli 2002: Finansmanden Klaus Riskær Pedersen blev fredag idømt tre års fængsel, heraf et års ubetinget ved en domstol i Paris. Oveni fik Riskær en bøde på 150.000 euro. Riskær blev ved retten i Paris fundet skyldig i skyldnersvig og for at have tømt det franske ejendomsselskab CIF for 1,4 milliarder kroner.

Kilde: Ritzaus Bureau

Læs også:

Riskær syv år bag tremmer
Fakta: Dommen over Klaus Riskær
Riskær: Jeg fortryder intet
Ekspert: Sjældent hård dom
Statsadvokat tilfreds med Riskær-dom
Riskær direkte i fængsel
Bag om Klaus Riskær-sagen
Thorsen: Riskær må holde bitterheden nede
Riskær: Jeg fortryder intet
Børsen tv: Riskær vred over fængsling