Pas på falske apps til din mobil

Generelt
Eksklusivt for kunder
10. nov 2011 KL.13:50
Man skal passe på, hvilke programmer man downloader til mobilen. Der er på meget kort tid sket en stigning i antallet af falske apps, der ligner troværdige applikationer, men som er designet til at snyde os.

Med alt det smartphones kan, som at gå på nettet og hente programmer, kan telefonen også blive angrebet af skadelig software, som kan misbruge ejerens oplysninger. Det skriver fpn.dk.

Ifølge sikkerhedstjenesten Get Safe Online, som er et samarbejde mellem den britiske regering og landets politi, kan disse falske apps godt blive en dyr fornøjelse, da de går ind og sender sms’er til dyre betalingsnumre.

De kan for eksempel udgive sig for at være sikkerhedssoftware og gratis versioner af populære spil, og det er kun begyndelsen, for svindlerne har for alvor fået øje på potentialet inden for smartphones.

”Det kommer ikke bag på mig, at svindlere i stigende grad kaster sig over smartphones. Det er et relativt nyt marked, hvor sikkerheden stadig er mangelfuld, især på Android-telefoner. Rapporten fra England viser nogle generelle tendenser, der også kommer til at ramme danske smartphoneejere, som downloader apps. Og det gør de fleste jo”, siger Janus R. Nielsen, medstifter af danske www.mymobilesecurity.com, der følger udviklingen i branchen tæt.

Svært at kende forskel


Han siger, at det kan være svært at kende forskel på de falske og de rigtige apps, men giver her nogle gode råd til, hvordan man undgår at blive snydt:

”Inden du downloader en app på din telefon, så forsøg at tjekke, at den kommer fra en troværdig kilde. Det kan du blandt andet gøre ved at søge information om afsenderen på nettet. Ser designet troværdigt ud? Er der stavefejl? Derudover skal du regelmæssigt holde øje med din telefonregning, gerne hver måned, så du hurtigt kan reagere, hvis den stiger voldsomt”.