Økonomisystem i skyen udfordrer E-conomic

Generelt
Eksklusivt for kunder
27. apr 2011 KL.15:21
To iværksættere står bag et dansk cloud-økonomisystem rettet mod små og nystartede virksomheder. Det skal udfordre store spillere som E-conomic og Microsoft Dynamics C5. Men det bliver svært, spår en ekspert.

Folkene bag systemet, der hedder Billy's Billing, har som mål at gøre livet lettere for iværksættere. For at gøre systemet nemt at bruge har de droppet fagudtryk fra bogholderverdenen.

Brugerne behøver ikke kende forskel på debet og kredit. I stedet arbejder systemet med begreber som fakturaer, kunder og regninger, fortæller 28-årige Toke Kruse, der er den ene initiativtager.

"Når man starter en virksomhed, er man ikke interesseret i nettobalancen. I stedet vil man være sikker på, at man får betalt sin moms til tiden. Så vi har taget udgangspunkt i de konkrete processer, der indgår i driften af en virksomhed og sat dem i system," siger han.

Han og hans partner, Sebastian Seilund på 24, har som mål at få 2.000 kunder det første år.

I bunden af markedet

Men det bliver svært, mener Peter Ulka fra konsulentfirmaet Herbertnathan & Co., der rådgiver større virksomheder om køb af økonomisystemer:

"Det er et produkt, der placerer sig helt i bunden af markedet, hvor pengene er små, og ressourcerne er få. Det er sympatisk, at de vil gøre livet lettere for iværksætterne, men spørgsmålet er, hvor meget lettere det kan blive? De små virksomheder er jo stadig underlagt de samme regler, offentlige indberetninger og den slags, hvilket fortsat vil stille store krav til iværksætteren," siger han.

Dertil siger Toke Kruse:

”Lige netop fordi pengene er små, er det vigtigt, at de mindre virksomheder kan vælge et økonomisystem, som svarer til deres behov, og som de selv kan finde ud af at anvende. Netop de mange indberetningskrav lever Billy's Billing op til,” siger Toke Kruse.

Billy's Billing er en SaaS-løsning (Software as a Service) ligesom E-conomic. Microsoft Dynamics C5 var oprindelig en traditionel softwareløsning, men kan nu også fås som SaaS.

Det er område med vækst, fordi mange især mindre virksomheder ønsker at slippe for besværet med at drive et it-system selv.

Pris og revisor

Peter Ulka mener, at især to ting er vigtige, når en mindre virksomhed vælger økonomisystem: Prisen og samarbejdet med revisoren.

"Hvis prisen er ultraskarp, og de får et samarbejde op at stå med revisorer eller finder en anden omkostningseffektiv måde at nå de små virksomheder på, har de en mulighed. Hvis ikke, så tror vi, det bliver svært," siger han.

Toke Kruse oplyser, at firmaet har flere prismodeller. Man kan vælge at betale ni kr. pr. faktura, eller en fast pris for ubegrænset forbrug. Den er på 89 kr. om måneden for en standardløsning eller 189 kr. om måneden, hvis man vil anvende flere valutaer.

Billy's Billing kører på cloudservere hos Amazon Web Services. De to stiftere har selv skudt penge i projektet, der debuterer i dag.