Nets trues med retssag efter Wikileaks-blokering

Generelt
Eksklusivt for kunder
20. dec 2010 KL.13:09
Nets - det tidligere PBS - bliver sagsøgt af islandske Datacell, efter Nets lukkede for overførsler til Wikileaks tidligere på måneden.

Det kan blive en dyr fornøjelse for det dansk-norske selskab Nets/Teller, der er det tidligere PBS i Danmark, at det lukkede for overførsler til Wikileaks.

Efter den seneste bunke offentliggjorte dokumenter hos den digitale sladrehank Wikileaks, er siden i dén grad blevet en politisk varm kartoffel.

Selvom Wikileaks ikke er dømt ulovlig, valgte flere betalingssystemer at lukke for overførslen af donationer til siden, og flere internetfirmaer lukkede for serverpladsen.

Retssag på vej

Det islandske Datacell, der har håndteret Wikileaks' donationer, varsler nu en retssag mod Teller i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Det sker på baggrund af de tab, den lukkede overførsel har kostet organisationen.

”Du kan sige, jeg har brugt 150 pct. af min arbejdskapacitet på Wikileaks. Det, vi er blevet udsat for af Teller, er ubeskriveligt. Søgsmålet vil blive indleveret før juleaften,” siger grundlægger af Datacell, Olafur Sigurvinsson til Dagens Næringsliv.

Han siger, at der d. 7. december, hvor Teller lukkede for overførslen, var modtaget 130.000 euro i donationer. Derfor finder han det åbenlyst, at blokaden har kostet Wikileaks dyrt.

Over for Comon.dk bekræfter pressechef hos Nets, Søren Winge, at det er Nets/Teller, der har stået for relationen til Datacell, samt at Nets har afbrudt engagementet af Visa efter en anmodning om det.