Netflix kommer til Danmark

238831_16_9_large_347.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
15. aug 2012 KL.19:05
Danskerne er blandt de første i Europa, der får mulighed for lovligt at streame film og tv-serier direkte over nettet via den amerikanske abonnementstjeneste Netflix.

Selskabet har meddelt, at danskerne sammen med restens af skandinaverne kan forvente at kunne bruge tjeneste inden udgangen af 2012.

Netflix har på verdensplan 27 millioner brugere. I USA, betaler kunderne otte dollar om måneden, hvilket svarer til cirka 48 kroner. Herefter kan de frit gå på opdagelse i hele Netflix' enorme bibliotek.

Siden lanceringen i USA i 2007 er tjenesten blevet så stor en succes, at det tilskrives størstedelen af forklaringen på Blockbusters amerikanske konkurs i 2010.

Hos Rettighedsalliancen, der tidligere hed Antipiratgruppen, og som kæmper mod piratkopiering, glæder man sig over det nye tilbud.

"Det vil helt klart betyde noget positivt for udviklingen, og jeg håber og tror på, at det i højere grad vil være med til, at brugerne bruger lovligt indhold," siger Maria Fredenslund, der er talsmand og leder af Rettighedsalliancen.

Spotify

I 2008 åbnede den svenske tjeneste Spotify med en lignende tjeneste - dog til streaming af musik i stedet for film.

"Der er slet ingen tvivl om, at tjenester som Spotify og givet vis også Netflix, vil have en positiv indvirkning på omfanget af den ulovlige brug," siger hun.

Netflix er verdens førende abonnementbaserede internettjeneste for film og tv-serier. Tjenesten blev lanceret i Canada i 2010, Latinamerika i 2011 og Storbritannien og Irland i starten af 2012.

Foruden store amerikanske Hollywood-film og tv-serier vil danskerne også få mulighed for at se danske produktioner.

Det er muligt at integrere Netflix i en række enheder, som allerede er knyttet til dit tv - for eksempel PlayStation, Apple-tv, dvd- og Blue-Ray-afspillere.

/ritzau/