Morgenbriefing: Velhavere dumper Danske Bank

378791_16_9_large_703.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
22. mar 2019 KL. 6:49

Her er fredagens vigtigste erhvervsnyheder.

Velhavende danskere dumper Danske Bank
De velhavende kunders tilfredshed med Danske Bank er i frit fald. Det viser en undersøgelse fra konsulenthuset Voxmeter ifølge Finans. Banken dumper fra en 2. plads til 5. pladsen i vurderingen blandt de rige kunder, der ifølge Voxmeter-direktør Christian Stjer ikke accepterer ”det svigt, som Danske Banks ledelse har udvist«. (Finans)

EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde
EU godkendte torsdag aften, at brexit udskydes, og det bliver nu op til briterne selv, hvornår de forlader EU. Vedtager briterne i næste uge den udtrædelsesaftale, som hidtil er blevet afvist to gange, kan landet blive i EU frem til 22. maj. Afviser Underhuset derimod udtrædelsesaftalen en tredje gang, får briterne kun en kort forlængelse til 12. april. (Børsen)

Danske topledere: Brexit er den største trussel mod væksten
En rundspørge, Berlingske har gennemført, viser, at danske topledere opfatter brexit som det enkeltstående forhold, der udgør den største trussel mod virksomhedens vækst i 2019. Bl.a. fortæller virksomheder, at det er blevet sværere at styre indkøbet hos leverandører, der har produktion i Storbritannien. (Berlingske)

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"
En revisor fra Odense vil tjene penge på de såkaldte enkroneselskaber, som regeringen har vedtaget at skrotte inden for to år. Johnny Hast Hansen fra revisionsfirmaet 4audit har kort før der lukkes ned for oprettelser stiftet en lang række enkroneselskaber, som han planlægger at sælge videre. Modellen møder kritik på Christiansborg. (Børsen)

Novo-formand sender lønpakker til serviceeftersyn
Novo Nordisk’ formand, Helge Lund, vil granske virksomhedens ledelsesaflønning. Det sagde han under torsdagens generalforsamling, skriver B��rsen. Novo Nordisk’ topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, fik sidste år 41 mio. kr. i løn, hvilket pengetanken ATP mener er en ”meget høj løn”. (Børsen)

45-årig kvindes hvidvask af 105 mio. kr. foregik via konti i Nykredit
En 45-årige kvinde, som Bagmandspolitiet mistænker for hvidvask af 105 millioner kroner, var direktør for mindst tre virksomheder, skriver Berlingske. Hvidvasken foregik gennem konti i Nykredit. (Berlingske)

Lyt til Børsens morgenbriefing-podcast her:Markeder
De ledende amerikanske aktieindeks steg torsdag i kølvandet på at den amerikanske centralbank tidligere på ugen sløjfede alle planer om en rentestigning i år.
  • S&P 500: +1,1 pct.
  • Dow Jones: +0,9 pct.
  • Nasdaq: +1,4 pct.
De ledende aktieindeks i Asien ligger fredag til fald på mellem en halv og en hel pct. 

Det skriver cheferne
Martin Thorborg, it-iværksætter, efterlyser erhverv i politik.

Perspektiv & Debat
Børsen mener: Sådan er kapitalismen, og heldigvis for det
Uanset hvad populistiske politikere lover deres vælgere, så kan pengene kun komme ét sted fra, og det er de private virksomheder, skriver Børsens chefredaktør, Niels Lunde, i dagens leder. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
"For mig at se får du 75 pct af din ledelsesstil fra dine forældre"
Discountkæden Lidls danske direktør Dirk Fust har haft lederansvar, siden han var 24 år. Evnerne til at blive en lyttende leder, der får det bedste frem i medarbejderne, har han ikke kun læst sig til. De er tillært i opvæksten. (Børsen)

Det sker i dag
  • Silkeborg IF årsregnskab. Selskabet bag fodboldklubben Silkeborg kommer med regnskab for 2018.
  • Swedbank offentliggør hvidvaskrapport. Den svenske storbank Swedbank kommer med resultat af en ekstern undersøgelse, der har belyst overførsler i Baltikum. Ifølge svenske medier trækker sagen tråde til Danske Banks hvidvasksag i Estland.
Forresten, så bidrog en ung mand onsdag med en uventet tilføjelse til Moskvas Tretyakov kunstgalleri. Kun iført en rød g-streng spankulerede han gennem museet. Det viste sig at være en del af et stunt udført af en gruppe af moderne kunstnere, skriver Reuters.