Morgenbriefing: Politikere vil stoppe svingdør i Finanstilsynet, tidligere Pandora-leder venter salgsdyk i Pandora-butikker

377971_16_9_large_249.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
07. mar 2019 KL. 7:00

Her er overblikket over torsdagens vigtigste erhvervsnyheder.

Politikere vil stoppe svingdør mellem Finanstilsynet og banker
Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti vil have indført en karensperiode for ansatte i Finanstilsynet, så de kommer i karantæne i en periode, hvis de skifter til et job i det private, skriver Berlingske. Det skal styrke Finanstilsynets troværdighed, lyder det fra SF. (Berlingske)

Tidligere Pandora-leder: Salget vil dykke i Pandora-butikker
Pandora står over for noget nær et årti med faldende salg i sine eksisterende smykkebutikker. Det konkluderer storbanken SEB ifølge Finans i en analyse, der har vakt opsigt, fordi den er udarbejdet af Magnus Thorstholm Jensen, der frem til december 2018 var vice president i Pandora. (Finans)

Huawei sagsøger USA
Det kinesiske teleselskab Huawei har sagsøgt USA for en ny lov, der begrænser amerikanske myndigheders muligheder for at købe udstyr fra Huawei. Det skriver internationale medier. USA opfatter Huawei som en sikkerhedsrisiko og forsøger bl.a. at holde det kinesiske selskab ude af opførslen af det nye 5G netværk. (Wall Street Journal)

Mærsk-topchef: Blockchain-sats skal slå igennem i 2019
A.P. Møller-Mærsk har svært ved at få andre rederier til at gå med i den digitale platform Tradelens, som skal nedbringe omkostningerne i branchen. Men Tradelens slår igennem i 2019, siger Mærsk-topchef Søren Skou til Børsen. ”Det er en platform, som kun er rigtig interessant, når alle er med,” siger Søren Skou. (Børsen)

Kammeradvokaten tjener stort på statens konkurser
Når Kammeradvokaten behandler store konkurser på vegne af Finansiel Stabilitet, er timetaksterne væsentligt højere, end når der udføres andet arbejde for staten under Kammeradvokat-aftalen. Det skriver Berlingske. Kammeradvokatens salær i konkursen i Amagerbanken er 96 mio. kr., men havde kun været 68 mio., hvis timesatserne havde svaret til det normale niveau i Kammeradvokat-aftalen. (Berlingske)

Investor: Ambus topchef fortjener overdreven løn
Lars Marchers svulstige lønpakke i Ambu, der bl.a. indeholder et optionsprogram på over en halv mia. kr., har fået kritik. Men en overdreven løn er i orden, når topchefen skaber værdi, lyder det fra den schweiziske fond Bellevue Asset Management til Børsen. (Børsen)

Facebook skrinlægger projekt med datacenter i Esbjerg
Efter et år med undersøgelser har Facebook valgt at droppe at bygge et datacenter i Esbjerg. Det oplyser Facebook til Ritzau. - På trods af de mange åbenlyse fordele, heriblandt den fordelagtige adgang til højhastighedsfiber (…), har vi alligevel måttet konkludere, at grunden - samlet set - ikke er den rette placering for vores næste datacenter i Europa,” skriver Facebook i en mail. (Ritzau)Markeder
Manglende nyheder om fremskridt i toldforhandlingerne mellem USA og Kina og nye tal, der viste et større amerikanske handelsunderskud end ventet, var onsdag med til at trække amerikanske aktiekurser ned.
  • S&P 500: -0,7 pct.
  • Dow Jones: -0,5 pct.
  • Nasdaq: -0,9 pct.
De ledende aktieindeks i Asien ligger torsdag formiddag til tab på mellem 0,3 og 0,7 pct.

Det skriver cheferne
Erhvervsminister Rasmus Jarlov mener der skal strammes op i unge radioværters sprog.

Perspektiv & Debat
Børsen mener: Hvor meget skal tragedierne i Skat koste os?
Tirsdag begyndte arbejdet i den undersøgelseskommission, der skal afdække striben af skandaler i Skat. Det ville klæde politikerne at stå ved deres ansvar og svigt - og bruge mere krudt på at rette op på fortidens fejl frem for at kaste mio. af kroner i et arbejde, hvis resultat forekommer tvivlsomt, skriver Børsens politiske kommentator, Helle Ib, i dagens leder. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
Løvens Hule sikrede selskab 45 gange større resultat på ét år
Herretøjselskabet Shaping a New Tomorrow har oplevet kolossal resultatvækst, efter Jesper Buch og Birgit Aaby-Bruun investerede en kvart mio kroner hver. (Børsen)

Det sker i dag
Regnskaber
  • Zealand Pharma årsregnskab
  • Den Jyske Sparekasse årsregnskab
Andet
  • Rentemøde i ECB. Den Europæiske Centralbank, ECB , holder rentemøde i Frankfurt kl. 13.45. Efterfølgende vil centralbankchef Mario Draghi melde ud, hvordan den europæiske pengepolitik vil udvikle sig den kommende tid.
  • Manafort får sin straf. Tidligere kampagnechef for præsident Trump , Paul Manafort, ventes torsdag at få sin straf ved en domstol i Virginia. Han blev i august 2018 kendt skyldig i fem anklager om skattesnyd samt tre andre anklagepunkter. Den særlige anklager Robert Muellers kontor har anbefalet, at Manafort idømmes mellem 20 og 24 år i fængsel.
Forresten, så blev sangeren R. Kelly, der er kendt for sangen ”I believe I can fly” onsdag anholdt for anden gang inden for få uger, denne gang fordi han skylder over 1 mio. kr. i børnepenge til sin ex-hustru. R. Kelly er tidligere anklaget for at have begået sexuelle overgreb, noget han blankt afviser.