Morgenbriefing: Partier åbner for at trække Danmark ud af Postnord, Ørsted kåret som verdensmester i bæredygtighed

394559_16_9_large_523.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
21. jan 2020 KL. 6:15

Her er tirsdagens vigtigste erhvervsnyheder.


Flere partier åbner for at trække Danmark ud af Postnord
Flere partier åbner nu for at trække Danmark ud af Postnord og i stedet lave en national plan for omdeling af breve. Det skriver Finans. Folketinget skal i de kommende måneder tage stilling til en ny postaftale og ifølge et notat fra Transportministeriet skal det undersøges, hvilke konsekvenser det vil have at udskille den danske del af Postnord. (Finans)

Sortsyn har bredt sig blandt topchefer: Forudser dystert år for global vækst
Globale topchefer har skruet markant ned for vækstudsigterne for 2020. Det viser en undersøgelse blandt 1600 direktører i forbindelse med World Economic Forums årlige topmøde i Davos. Cees 't Hart, adm. direktør i Carlsberg, mener geopolitiske spændinger og konsekvenserne af klimaforandringerne gør det sværere at forudse udviklingen. (Børsen)

Ørsted kåret som mest bæredygtige virksomhed i verden
Energikoncernen Ørsted er verdens mest bæredygtige virksomhed. Det vurderer en anerkendt canadisk analysevirksomhed ifølge Berlingske. Chr. Hansen er nummer to og Novozymes er nummer syv. (Berlingske)

Virksomheder kræver hurtig trafikplan fra S: Frygter tab af investeringer og arbejdspladser
Erhvervslivet kritiserer regeringen for at nøle med forbedringer af infrastrukturen. Det skriver Børsen. Udskudte projekter koster produktivitet og penge, mener brancheorganisationen DI. En infrastrukturplan vil ifølge statsminister Mette Frederiksen ikke vil blive fremlagt, før en klimahandlingsplan er faldet på plads. (Børsen)

Advokater vil have rigsret mod Donald Trump hurtigt afblæst
Den amerikanske præsident Donald Trumps advokater opfordrer Senatet til hurtigt at afvise den aktuelle rigsretssag. Det fremgår af et netop offentliggjort forsvarsskrift. Advokaterne mener anklager om misbrug af magt er grundløse, og at præsidenten ikke har gjort noget, der kan føre til, at han fjernes som præsident. (Ritzau)

Storinvestor vil have del i RTX' pengebjerg
Telekommunikationsvirksomheden RTX har stor fremgang og har opbygget en pengetank på 230 mio. kr. Det er alt for meget at have liggende i kassen, mener investorer, der nu vil have penge sendt tilbage via et aktietilbagekøbsprogram. Det skriver Børsen. (Børsen)

Markeder
Det amerikanske aktiemarked var lukket mandag, og udsigterne for asiatiske aktier er ifølge Bloomberg mindre udsving.

Det skriver cheferne
Sara Vergo, formand for fagforbundet Djøf Offentlig, er ikke glad for den almindelige fremstilling af medlemmerne.

Perspektiv & Debat
Debat: Opkvalificering er nøglen til øget beskæftigelse og mindre ulighed
Der er i øjeblikket 600.000 personer mellem 25 og 65 år med grundskolen som eneste uddannelse. Under halvdelen er i ordinær beskæftigelse. Det er et billede på, hvor vigtig uddannelse og opkvalificering er for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, skriver Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i Fagbevægelsens Hovedorganisation, i et debatindlæg. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
Stor udskiftning i bestyrelsestoppen for andet år i træk
Fire nye topledere rykker ind på Børsens årlige liste over Danmarks vægtigste bestyrelsesformænd. En af dem er tidligere adm. direktør for Coloplast Lars Rasmussen. (Børsen)

Det sker i dag
  • Kvartalsregnskab fra Easyjet. Det britiske lavprisflyselskab Easyjet kommer tirsdag med regnskab for årets første kvartal.
  • Årsregnskab fra Netflix. Den store amerikanske streamingtjeneste Netflix kommer med regnskab for 2019. Markedet for streamingtjenester er gennem det sidste år blevet præget af større konkurrence, hvor underholdningsgiganten Disney nu også har meldt sig på banen med sin egen tjeneste.
  • Senatet indleder rigsretssag. Rigsretssagen mod Donald Trump begynder tirsdag i Senatet.
Forresten, så er 47,2 år åbenbart det tidspunkt i livet, hvor man er mindst lykkelig. Det viser et studie fra US’s National Bureau of Economic Research ifølge Guardian. (The Guardian)