Morgenbriefing: Flertal vil bremse banker i konkursboer, advokater vil genoprette image

375444_16_9_large_353.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
18. jan 2019 KL. 4:11

Her er overblikket over fredagens vigtigste erhvervsnyheder.

Efter Fætter BR’s konkurs: Politisk flertal vil gribe ind over for bankernes lukrative ordning
Efter konkursen i Top-Toy vil et politisk flertal sætte ind over for bankers gunstige muligheder for at sætte sig på alle værdierne i et fallitbo. I Top-Toy-konkursen bliver der pga. en ordning om virksomhedspant næppe penge til andre end bankerne. (Finans)

Kamp om Fætter BR-rester
Ifølge kuratoren i Top-Toy har flere store spillere været interesseret i at overtage resterne af legetøjskæden Fætter BR. Supermarkedskæden Salling har nu købt BRs brand og varelager. (Børsen)

Brancheforening vil genoprette advokaternes image
Sager om svindel og dårlig dømmekraft har svækket advokatbranchens omdømme, og en forbedring af imaget er nu førsteprioritet for brancheorganisationen Danske Advokater. (Berlingske)

Aarhus-familie sælger livsværk til kapitalfond
Søskendeparret Betina Nygaard og Ole Nielsen har solgt softwareselskabet Scanmarket til den norske kapitalfond Verdane. Salgsprisen ligger ifølge Børsens oplysninger på et mindre, trecifret millionbeløb. (Børsen)

Mærsk tæt på salg af Hamburg Süds bulk- og tankforretning
A.P.Møller-Mæsk er tæt på at sælge bulk- og tankforretningen under Hamburg Süd fra, skriver shippingavisen Lloyd's List ifølge Ritzau. En håndfuld selskaber har været i spil og en køber er nu fundet, oplyser en kilde. (Ritzau)

A-kasse-bestyrelse får kritik i sag om fyret direktør
Den tidligere formand i Akademikernes A-kasse Allan Luplau og bestyrelsen får kritik for sagen om direktøren Michael Valentin, der blev fyret efter afsløringer af, at A-kassen bl.a. havde betalt for private middage. Michael Valentin kunne handle for meget på egen hånd, konkluderer Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. (Ritzau)

Amerikanske politikere overvejer at droppe Kina-toldsatser
Amerikanske politikere drøfter mulighederne for at rulle de højere toldsatser på kinesiske varer, som de seneste måneder har presset den globale økonomi og aktiemarkeder, tilbage, skriver Wall Street Journal. Overvejelserne er startet af finansminister Steven Mnuchin. (Wall Street Journal)

Markeder

Spekulationer om, at USA overvejer at rulle de indførte toldsatser mod Kina tilbage, var torsdag med til at løfte amerikanske aktier, der noterede tredje dag i træk med stigninger.
  • S&P 500: +0,8 pct.
  • Dow Jones: +0,7 pct.
  • Nasdaq: +0,7 pct.
Den amerikanske streamingkæmpe Netflix fremlagde torsdag regnskab med lidt lavere salgsvækst end ventet og faldt i det såkaldte eftermarked, hvor aktier handles uden om de børserne.
Asiatiske aktieindeks ligger fredag formiddag til stigninger på omkring en pct. 

Det skriver cheferne
John Wagner, direktør i De Samvirkende Købmænd, noterer sig, at Jyske Bank vil sælge sin afdeling i Gibraltar.

Perspektiv & Debat
Analyse: Hvor flyver den sårede tiger hen, Maix?
Detailkæden Flying Tiger slås med lav lønsomhed, gæld og Amazon. Men Tiger-boss Mette Maix er optimist. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
Ny bestyrelseskomet sætter klimaet øverst på dagsordenen i 2019
Carsten Dilling, en af de nye ansigter i Danmarks bestyrelses-superliga, mener miljø og klima kommer til at fylde meget i bestyrelseslokalerne de kommende år. (Børsen)

Det sker i dag
  • 10:30 København Sundhedsministeren holder pressemøde om regeringsudspillet Flere hænder og større arbejdsglæde
  • Riksdagen i Sverige skal stemme om Socialdemokraternas formand, Stefan Löfven, som ny statsminister
Forresten, så har den britisk bagerkæde Patisserie Valerie fundet ud af, at selskabets regnskaber er blevet voldsomt manipuleret, bl.a. er overskud overdrevet og gælden underdrevet. Selskabets finansdirektør er anholdt, ledelsen har trukket sig og det britiske bagmandspoliti har åbnet en efterforskning.