Morgenbriefing: FED-melding løfter aktier, Kina advarer borgere mod "skyderier" i USA

382530_16_9_large_621.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
05. jun 2019 KL. 6:15
Her er onsdagens vigtigste erhvervsnyheder.

Karsten Dybvad: Der kan gå op til seks år før Danske Bank når afkastmål
Det kommer til at tage mellem fire og seks år, før Danske Bank igen er på fode efter bankens omfattende hvidvaskskandale. Det vurderer bankens formand, Karsten Dybvad, i et interview med Børsen. Danske Bank vil være blandt Nordens tre bedste banker målt på afkast, men hvidvasksagen og de medfølgende undersøgelser i flere lande spænder foreløbig ben. (Børsen)
https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/226785/artikel.html

Melding fra centralbank om åbenhed for handling giver markant løft til aktier
Den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, sagde tirsdag, at banken skal holde et vågent øje med de stigende uenigheder mellem USA og landets største samhandelspartnere, Kina, EU og Mexico, og at den vil agere på "passende" vis over for det. Det blev tolket som et signal om åbenhed over for en rentesænkning, og det udløste markante løft til aktierne.
  • S&P 500: +2,1 pct.
  • Dow Jones: +2,1 pct.
  • Nasdaq: +2,7 pct.
Powells melding har også med det samme smittet af på de ledende aktieindeks i Asien. Nikkei i Japan ligger onsdag til en stigning på knap 2 pct., mens Shanghai ligger til et plus på 0,2 pct. og Hang Seng i Hong Kong ligger til en stigning på 0,7 pct.

Mette Frederiksen om nyt frieri fra Løkke: Det er ikke et udtryk for lederskab
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, sagde tirsdag, at han ikke opfatter en blå regerings om realistisk og foretrækker en samlingsregering hen over midten. Men det forslag får en kold skulder af den socialdemokratiske leder, Mette Frederiksen. "Lars Løkke Rasmussen foreslår nu den tredje regeringskonstellation på én valgkamp, og derfor må der sidde nogle vælgere, der er meget forvirret. Det er ikke et udtryk for lederskab," siger Mette Frederiksen ifølge Ritzaus Bureau. (Børsen)

Kina advarer borgere mod at rejse i USA
Den kinesiske regering har udsendt en advarsel til kinesere mod at rejse i USA. Ifølge regeringen bliver kinesere i USA ofte stoppet og afhørt af myndighederne, og der henvises også til, at der i USA hyppigt er ”skyderier” og ”tyverier”. Ifølge Wall Street Journal kan advarslen kan ramme salget af luksusvarer i USA. (Wall Street Journal)

Aarhus-investor scorer stort på Arkil-aktien
Henrik Lind, ejer af handelskoncernen Danske Commodities, har tjent 80 mio. kr. på fem års medejerskab af entreprenørkoncernen Arkil Holding, skriver Børsen. Familierne bag Arkil har netop fået opbakning til at afnotere selskabet fra fondsbørsen og har købt de øvrige aktionærer ud. Og siden Lind købte sig ind i Arkil i 2013 er aktien steget 150 pct. (Børsen)

Folketingsvalg 2019 
Børsen mener: Husk økonomien – og tag stilling til opbruddet
Nogle af fremtidens vigtigste spørgsmål blev totalt ignoreret i valgkampen, bl.a. hvordan danske virksomheder vinder det globale kapløb om digitalisering, innovation, bæredygtighed og automatisering. Hvis valgets udfald skal stille Danmark stærkere, så er forudsætningen, at man husker økonomien og tager aktivt stilling til tidens politiske opbrud, før krydset sættes, skriver Børsens ansvarshavende chefredaktør, Bjarne Corydon, i dagens leder. (Børsen)

OBS! Du kan få nyheder om folketingsvalget direkte på Facebook Messenger. På valgdagen 5. juni leverer Børsen nemlig nyheder og politiske analyser fra Helle Ib og Bjarne Corydon direkte på Messenger. For at abonnere på nyhedsbrevet skal du blot åbne din browser på mobilen og skrive adressen m.me/borsendkDet skriver cheferne
Venstre-politiker Jan E. Jørgensen samler op på S-formand Mette Frederiksens brug af en elpære til biler i en valgkamps-debat.

Redaktionen anbefaler
Dansk keramik med royalt fingeraftryk
Prins Carl Philip af Sverige fører den kreative designåre videre fra sin grandonkel Sigvard Bernadotte, der bl.a. er mesteren bag Margretheskålen og Georg Jensens Bernadotte-stel. Han er aktuel med vaser og fade for Kähler. (Børsen)

Det sker i dag
Folketingsvalg i Danmark. Valgstederne åbner kl. 8, og de første exit-prognoser forventes klar kort efter kl. 20, når valgstederne lukker.

Forresten, så er stifteren af internethandelspladsen Amazon, Jeff Bezos, ifølge Wall Street Journal ved at købe en penthouselejlighed og to andre lejligheder lige under den i et højhus i New York. Lejlighederne koster tilsammen 80 mio. dollars, svarende til 530 mio. kr., og er samlet på 1600 kvadratmeter. (Wall Street Journal)