Morgenbriefing: Analytikere delte om effekt at ECB-pakke, teleselskaber skruer op for investeringer

387653_16_9_large_755.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
13. sep 2019 KL. 6:15

null

Her er et overblik over fredagens vigtigste erhvervsnyheder.Investorer splittede om effekten af ECB-tiltag
Den Europæiske Centralbank indfriede torsdag investorernes forventninger ved at sænke renten med 10 basispunkter til -0,50 pct. og genoptage indsprøjtningen af penge i systemet gennem opkøb af obligationer. Reaktionen på aktiemarkederne var afdæmpet, og analytikerne er splittede om effekten af ECBs tiltag den kommende tid. Forventningen er en ny rentesænkning i december. (Børsen)

Teleselskaber skruer op for investeringer i 5G
Efter flere år med stilstand vil landets største teleselskaberne nu investere mere i ny teknologi. Det skriver Børsen. Det er især udbygningen af det nye 5G-netværk, der vil give markant hurtigere mobilt internet, der koster. Investeringerne ventes at koste på indtjeningen. (Børsen)

EQT vil børsnoteret til en værdi på 45 mia. kr.
Nordens største kapitalfond, EQT, vil børsnoteres til en samlet værdi på mellem 59 og 65 mia. svenske kr., svarende til 41-45 mia. kr. Det fremgår af et prospekt, som fonden offentliggjorde torsdag aften. EQT, der bl.a. ejer Flying Tiger Copenhagen, Huscompagniet og Sitecore, forventes på børsen 24. september, og det bliver ifølge Finans den største børsnotering i Norden i år. (Finans)

Demokratiske præsidentkandidater fokuserer på sundhed i debat
Ti kandidater til at blive demokraternes bud på en ny amerikansk præsident ved valget næste år gik sent torsdag på scenen til en større debat. Det er første gang alle tre favoritter, Joe Biden, Elizabeth Warren og Bernie Sanders, deltager i en debat sammen. Debatten fokuserede på amerikanernes omkostninger til sundhedssikring. Foreløbig peger meningsmålingerne på, at den tidligere vicepræsident Joe Biden bliver demokraternes kandidat. (Financial Times)

Johnson afviser at have løjet for at få suspenderet parlamentet
En skotsk domstol konkluderer, at den britiske premierminister Boris Johnson ikke har været ærlig om den egentlige årsag til at suspendere parlamentet, nemlig at sikre et brexit uden en udtrædelsesaftale. Johnson afviser nu over for BBC at have løjet for den britiske dronning om sagen. Formanden for underhuset, John Bercow, er ifølge The Guardian klar til at give politikere ekstra fleksibilitet for at undgå et brexit i strid med loven. (BBC)

Historisk nedtur for pelsindustrien
Prisen på minkskind er efter nye auktioner landet på det laveste niveau siden 2003, skriver Finans. For den samlede branche resulterer det i et tab på omkring 1,3 mia. kr. Det er især overproduktion af skind, der får priserne til at styrtdykke. (Finans)

Markeder
Bloomberg News fortalte torsdag, at den amerikanske præsident Trumps rådgivere har overvejet en midlertid handelsaftale, der skal udskyde eller endda sløjfe nogle tariffer, men ifølge tv-stationen CNBC har der "absolut ikke" været den slags diskussioner. Aktiemarkedet reagerede med små udsving.
  • S&P 500: +0,3 pct.
  • Dow Jones: +0,2 pct.
  • Nasdaq: +0,3 pct.
Fredag formiddag ligger de ledende aktieindeks i Japan og Hong Kong til små stigninger. Det kinesiske marked er lukket pga. helligdag.

Det skriver cheferne
Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit, undrer sig over, at en række repræsentanter i Den Europæiske Centralbank ifølge Bloomberg har været modstandere af at genstarte bankens plan for økonomisk stimulering.

Redaktionen anbefaler
Krigsfotograf og familiefar: Jan Grarup lever et dobbeltliv
Han er familiefar, og han er krigsfotograf. Den ene dag smører han madpakker, den anden dag risikerer han livet for det rigtige billede. Men at trække sig tilbage fra verdens brændpunkter er ikke en mulighed for Jan Grarup, der nu er aktuel både på lærredet og med en selvbiografi. (Børsen)
https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/233095/artikel.html

Perspektiv & Debat
Aktier er ikke kun for topchefer og spekulanter
Finanssektoren har et medansvar for at udbrede aktiekulturen til den helt almindelige dansker, skriver Jacques Skovgaard, investeringsdirektør i Alm. Brand, i en kronik. (Børsen)

Det sker i dag
  • Samråd om EU-politik. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) skal på et åbent samråd fredag redegøre for, hvilken konkret EU-politik regeringen vil føre, som er "langt mere progressiv end i dag", som det står beskrevet i forståelsespapiret mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten. 
Forresten, så er barer og restauranter i New York begyndt at sælge drinks i mindre størrelser end normalt. Folk vil gerne drikke moderat, især på hverdage, lyder ræsonnementet ifølge Wall Street Journal. (Wall Street Journal)