Mobilen – en livline til nettet

Generelt
Eksklusivt for kunder
16. jun 2010 KL.20:44
Mobiltelefonen er i stigende grad blevet danskernes nye computer. Siden starten af 2009 er surf-aktiviteten på nettet fra mobilerne i Danmark firedoblet.

4 pct. af al surfning på nettet herhjemme foregår nu fra mobiltelefoner, og fortsætter 2010 som det er startet, så er det tal fordoblet inden nytår.

Det fremgår af en ny undersøgelse fortaget af Jon Lund, der driver sin egen analysevirksomhed med fokus på de strategiske udfordringer, virksomheder mødes af ved ny teknologi.

"Mobil har i mange år være over-hypet – men nu er der rent faktisk gået hul på ketchup-flasken. De nye mobiler er blevet så gode at surfe på, at ejerne trækker dem op af lommen, når de har et ledigt minut. 2010 bliver året, hvor det mobile internet slår igennem," siger Jon Lund.

iPhone og alle de andre...

Det er Apples iPhone, der trækker størstedelen af læsset, selv om under 5 pct. af alle mobiler er af denne type.

"iPhonen var reelt den første mobil, der gav en meningsfuld surfoplevelse. Ale for mange andre mobiler var på alle leder og kanter for bøvlede – det er det, Apple lukrerer på," siger Jon Lund, der dog ser en potentiel iPhone-konkurrent vise tænder: mobiler med Googles Android-styresystem.

"Andriod-systemet er ekstremt potent og den første rigtige konkurrent til iPhonen. Samtidig er Android-telefonerne billigere end iPhones, og de tiltaler alle dem, der vil have en god surfmobil, men ikke rigtig er til Apple," siger Jon Lund.