Mens du sov: Danske Banks omdømme på historisk lavpunkt, Goldman-assistent begår selvmord efter vintyveri

370391_16_9_large_120.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
11. okt 2018 KL. 4:01

Danske Banks troværdighed rammer historisk lavpunkt
Danske Banks afgåede topchef, Thomas Borgen, efterlader banken i en større imagekrise, end da han tiltrådte for fem år siden og banken var i knæ som følge af den katastrofale New Standard-reklamekampagne. Det skriver Finans. En ny måling fra det uafhængige analysehus Voxmeter viser, at Danske Banks troværdighed rammer et nyt historisk lavpunkt.
»Hvis det havde været i en branche, hvor det er nemmere at skifte handelspartner – eksempelvis en detailbutik eller et teleselskab – ville den ganske enkelt ikke overleve længe – så stor er utilfredsheden,« siger Christian Stjer, adm. direktør i Voxmeter.

Danske Banks nye topchef: Vi har fejlet og ikke gjort det godt nok
Danske Banks nye, midlertidige topchef, Jesper Nielsen, undskylder i et interview med Finans for hvidvaskskandalen. Mens bankens bestyrelsesformand, Ole Andersen, nøjedes med "beklager", da Danske Bank præsenterede dens egen advokatundersøgelse hvidvasksagen, siger Jesper Nielsen klart undskyld.
»Vi har fejlet og ikke gjort det godt nok. Det vil vi gerne undskylde for. Der er nok nogle kunder og danskere, som ikke har hørt det ordentligt endnu, og til dem vil vi gerne sige, at vi godt ved, at vi ikke har levet op til omverdenens og vores egne forventninger, og derfor siger vi undskyld,« siger Jesper Nielsen.

Topchefer ser mere sort på dansk økonomi

Danske topchefer skruer voldsomt ned for forventningerne til væksten i dansk økonomi, viser en konjunkturundersøgelse fra Greens Analyseinstitut blandt 421 topchefer ifølge Børsen. Forventningerne til afsætningen af varer på det danske og europæiske marked falder, og virksomhedernes overskud tager et ordentlig dyk nedad til det laveste niveau siden fjerde kvartal 2013.
"Der er ikke den samme optimisme som tidligere. Vi har selv været ude med en nedjustering, og det er der flere grunde til, men helt overordnet så ser vi ikke lige så positivt på den økonomiske udvikling, som vi gjorde i starten af året," siger René N. Christensen, adm. direktør i Glunz & Jensen, der leverer løsninger til trykindustrien.

Parløb med Kinas regering giver Tradeshift vækstboost
Et samarbejde med den kinesiske regering har gjort den danske virksomhed Tradeshift til en af storspillerne inden for håndtering af kinesiske selskabers fakturaer. Det skriver Børsen. Tradeshifts joint venture med det kinesiske selskab Baiwang er det ene af kun to selskaber, der har modtaget en licens fra den kinesiske regering til at udstede elektroniske fakturaer inden for afregning af moms i Kina. Ifølge medstifter og adm. direktør i Tradeshift Christian Lanng kører fakturaer for tæt på 10 mia. kr. hver måned gennem Tradeshifts systemer. Selskabet omsatte i 2016 for 360 mio. kr. men venter et salg på over 2 mia. kr. i 2018.

Internationale onlinegiganter jagter danske modehuse
Flere af de store aktører i den internationale onlinehandel efterlyser mere dansk mode, skriver Finans.
Ifølge online-handelsplatformene Zalando og Boozt er det især lokale modemærker, der trækker i Nordeuropa, og kinesiske Alibaba og JD.com udtrykker interesse for at bringe mere vestlig mode ind på deres folkerige hjemmemarked.
»Vi glæder os til os at lære mere om danske modemærker og vores fælles muligheder,« sagde Alice McInerney, udviklingsdirektør i JD.com, onsdag på en modekonference i København.

Tryg-topchef satser på forebyggelse
Tryg har som det første forsikringsselskab i Norden lanceret en forebyggelsesstrategi, der skal forvandle forsikringskæmpen fra passiv til aktiv tryghedsskaber. Det fortæller topchef Morten Hübbe til Berlingske Business. Tryg har lanceret ni nye produkter, der skal hjælpe selskabets kunder med at undgå skader, bl.a. er der integreret en alarmløsning i selskabets indboforsikring, mens en rottespærre følger med i en ny husforsikring. Derudover har Tryg udviklet nye adfærdsbaserede bilforsikringer i både Danmark, Norge og Sverige, der belønner god køreadfærd med en billigere pris.

Hesalight-stifter får tre års konkurskarantæne
Konkursen i LED-selskabet Hesalight har på ny fået konsekvenser for stifter og tidligere topchef Lars Nørholt. Mens han i disse måneder forsøger at tilbagevise Bagmandspolitiets anklager mod ham for svindel for mere end 500 mio. kr. i Retten i Roskilde, er han nu blevet frataget retten til at stå i spidsen for et selskab de næste tre år. Det sker, fordi han ifølge retten groft svigtede sit ansvar som adm. direktør i Hesalight, der gik konkurs i november 2016.

Goldman Sachs-topchefs assistent springer ud fra højhus efter vintyveri
En tidligere assistent for investeringsbanken Goldman Sachs’ topchef, David Solomon, der var anklaget for at have stjålet vin for over en mio. dollars fra Solomon, er fundet død efter at være sprunget ud fra toppen af et hotel i New York. Det skriver Financial Times.
41-årige Nicolas De-Meyer skulle tirsdag efter 14 måneder på flugt have mødt i retten, hvor det var forventningen at han ville erklære sig skyldig i at have stjålet hundredevis af vinflasker til en værdi af over 1,2 mio. dollars, ca. 7,8 mio. kr., i sin tid som personlig assistent for David Solomon. Men tirsdag blev han fundet død ved foden af Carlyle Hotel på Manhattan.

Kinesisk vokseværk og e-handel sender Ikeas salg i vejret
Flere nye butikker og stigende e-handel giver vokseværk hos møbelgiganten Ikea, der særligt vinder frem på det kinesiske marked, skriver Ritzau. Det seneste årsregnskab fra Inter Ikea Systems, der ejer rettighederne til Ikea-brandet, nåede salget 290 mia. kr., en stigning på 4,5 pct. Der blev i løbet af året åbnet 19 nye Ikea-butikker. Samlet er der 422 Ikea-butikker i 50 lande. Fem af butikkerne er i Danmark. Næsten en milliard besøgte en Ikea-butik i løbet af det seneste år.

Formodet kinesisk industrispion tilbageholdt i USA
En formodet kinesisk spion er blevet anholdt i Belgien og udleveret til USA og står nu anklaget for at have stjålet forretningshemmeligheder fra industrikoncernen General Electric og andre virksomheder, skriver Wall Street Journal. Sagen er et gennembrud for de amerikanske myndigheder, der tidligere har anklaget kinesiske statsansatte for spionage og hackingkriminalitet, men ikke tidligere offentligt har fortalt om en tilbageholdt kinesisk mistænkt.

Markeder
Amerikanske aktier blev onsdag ramt af den største nedtur i otte måneder, presset af højere renteniveauer, frygt for konsekvenserne af handelskrig, bekymring for det store teknologiselskabers udvikling, brexit-skepsis og italiensk uro. Det brede S&P 500-indeks tabte 3,3 pct. Dow Jones-aktierne faldt 3,1 pct. og teknologiindekset Nasdaq mistede markante 4,1 pct.
De førende amerikanske tech-virksomheder fik store klø. Værst gik det ud over den globale streamingtjeneste Netflix, der mistede 8,4 pct. af sin aktieværdi, mens både Facebook, Google-ejeren Alphabet, Apple og Amazon alle tabte mere end 4 pct.
"Folk er på vej ud af de højtflyvende tech-virksomheder lige nu," siger Larry Benedict, topchef i The Opportunistic Trader til CNBC.
Nedturen kommer, efter at alle tre indeks ramte rekordhøje niveauer for lidt over en uge siden i forventning om en stærk udvikling i den kommende tids kvartalsregnskaber. Men siden har Den Internationale Valutafond, IMF, droslet sine forventninger til den globale vækst ned, og den toneangivende amerikanske rente har nået et syvårs højdepunkt.
Fokus torsdag vil ifølge Klaus Dalsgaard, chefstrateg i Nykredit, være udviklingen i Italien, der har en vigtig deadline for budgetforslag til EU kommissionen, Brexit forhandlinger, inflationstal fra USA og regnskab fra Tryg.

Perspektiv/Debat
Børsen mener: Spænd budgetselen, det er en turbulent tid, vi lever i
Nøgletal fra ind- og udland tegner billedet af et opsving, der er ved at tabe momentum, skriver Børsens perspektivredaktør og cheføkonom i torsdagens leder.
”Mange virksomheder er midt i budgetlægningen for 2019. De mudrede økonomiske signaler gør, at man i planlægningen af virksomhedernes økonomi skal gøre sig klart, at udfaldsfaldsrummet er udvidet betydeligt. Det mest sandsynlige er, at opsvinget fortsætter for nedsat kraft,” skriver Steen Bocian.

Redaktionen anbefaler
"Jeg har ikke et skrivebord og ingen fast plads. Jeg prøver at være synlig"
Med en del møder i Jylland ville KMD-underdirektør Mette Kaagaards kontor for det meste stå tomt. Men hun har valgt slet ikke at have et kontor for at signalere åbenhed over for de ansatte og sidder i stedet i KMD's atrium ved kaffemaskinen.