Mærsk Mc-Kinney: Ane er en pragtpige

Generelt
Eksklusivt for kunder
02. feb 2015 KL.14:36

Opdateret 11.15 - "Der er han jo!". Mærsk Mc-Kinney Møller er landet til Mærsks årlige generalforsamling i Bella Centret til blitzende kameraer og ventende aktionærer.

Hans nylige afbud til Dronningens fødselsdag har sat rygter i gang om en svækket 96-årig skibsreder. Men han spadserede oprejst, kun med støtte af en stok, gennem Bella Centrets foyer.

Den aldrende skibsreder modtages som en rockstjerne, og tager villigt pennen frem til autografskrivninger. Og der blev uddelt faste håndtryk og kys til datteren.

"Jeg glæder mig altid til generalforsamling," sagde Hr. Møller til borsen.dk, som også spurgte til, om han yngste datter, 61-årige Ane Mc-Kinney Uggla, er klar til at overtage ledelsen af Almenfonden, som står bag A.P Møller Mærsk.

"Hvis Ane bliver formand for almenfonden, er hun klar. Hun er en pragtpige," sagde Mærsk McKinney Møller til borsen.dk.

Der er altid lys

Han ville dog ikke kommentere på det underskud, som koncernen har fremvist for 2009. Til gengæld var skibsrederen i hopla og med friske bemærkninger på tungen.

Hr. Møller, er der lys for enden af tunnelen efter årets rekordunderskud?, spurgte borsen.dk’s udsendte journalist. Det fik skibsrederen til at stoppe op. Med sin stok pegede han mod Bella Centrets ovenlysvinduer, som solstrålerne kæmpede sig gennem.

"Der kan De se, der er altid lys," lød den kvikke bemærkning fra Hr. Møller.

Veloplagt Ane Mærsk

Ane Mærsk Mc-Kenney Uggla mødte også veloplagt og smilende op til generalforsamling i familiedynastiet A.P. Møller Mærsk.

Hun er på genvalg til bestyrelsen, og er ifølge iagttagere i gang med at overtage roret i den fond, der kontrollerer landets største virksomhed. I år afholdes generalforsamlingen dog i skygge af, at A.P. Møller kan fremvise det dårligste regnskab nogensinde.

"Jeg glæder mig til i dag. Jeg tror, at aktionærerne har forståelse for, at det har været et hårdt år. Men jeg håber, at der er lys forude," sagde Ane Uggla til borsen.dk, da hun ankom til generalforsamlingen i Bella Centret.

Glæden var også stor, da far og datter hilste på hinanden med kys og kram i foyeren. Som superstjerner med en skare af trofaste fans, blev Mærsk Mc-Kinney Møller og Ane Uggla udsat for begejstrerede tiltåb fra aktionærerne, som også ville have billeder med deres idoler.