Løberne stjæler depecher fra DHL

Generelt
Eksklusivt for kunder
28. aug 2012 KL.14:25

Intet stafetløb uden en depeche at give videre til næste løber på ruten.

Men hver aften under kæmpemotionsløbet DHL Stafetten i København forsvinder op mod 1000 depecher. Det oplyser formand for løbe- og atletikklubben Sparta, Niels Jørgen Holdt, der er idémand og initiativtager til motionsløbet, der verdens største.

"Der ryger nok 5000-6000 depecher i løbet af de fem dage. Folk tager dem med hjem som en slags souvenir," siger Niels Jørgen Holdt.

Det er en lidt kedelig udgift, som transportvirksomheden DHL, der lægger navn til arrangementet, indtil videre har valgt at punge ud for, fortæller Niels Jørgen Holdt.

125.000 løber med


Hvert år er Sparta-formanden med til at planlægge, arrangere og afvikle stafetten, der i år får deltagelse af cirka 125.000 løbere fordelt på omkring 25.000 hold. Det svarer til en stor dansk provinsby, som ikke blot skal motionere på et begrænset geografisk område, men også bespises og have adgang til toiletfaciliteter.

Inden løbet fordeles 250 metalplader rundt i Fælledparken til bl.a. bilkørsel. Der opsættes 1000 meter hegn for at afgrænse ruten. Hegnet skal derefter beklædes med sponsorbannere, og så skal der bygges tre broer for at kunne lede de mange mennesker rundt i parken. Hver dag ruller 40-50 frivillige fra Sparta et to kilometer langt filttæppe ud i Fælledparken for at beskytte græsset mod de mange trampende fødder.

Hver aften rulles tæppet sammen igen for at give græsset luft. Hver dag producerer løberne 15 ton affald. Det får lov til at ligge til fuglene natten over, indtil et team på 40 mennesker fra kl. 7 til 11 rydder parken til allersidste ølkrus.

En uges hårdt arbejde


Imens bliver madpakkerne smurt og pakket med vin og fakler til de næste 25.000 stafetløbere.

"Vi er 40-50 mennesker, der arbejder hårdt i en uge. Alle madvarerne ankommer om fredagen. Dem pakker vi så ned i kølecontainer, for vi har erfaring med, at man aldrig må vente med at få noget leveret til på dagen," siger Niels Jørgen Holdt.

Sparta står også bag løb som Powerade Copenhagen Half Marathon, Nykredit Copenhagen Marathon og Copenhagen Womens 10K.