Lars Seier køber kendt café: Skal ombygges i tråd med ungdomsminder

387486_16_9_large_354.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
10. sep 2019 KL.15:45
Efter en turbulent sommer for københavnske Café Dan Turéll, er stedet nu på vej tilbage i nye (gamle) klæder.

Den kendte erhvervsmand Lars Seier Christensen meddeler på sin Facebook, at han har købt den legendariske café.

Her fortæller han om sine minder med liv og glade dage på caféen i de sene nattetimer. Det var dog ikke planen, at Lars Seier Christensen skulle være Café-ejer. 

“For nylig kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/café i København, men lige netop Café Dan Turéll kunne jeg ikke stå for,” skriver rigmanden på sin Facebook-profil.

TV 2 Lorry skrev i august, at restaurantmægleren kunne bekræfte, at stedet var blevet solgt. 

Udbudsprisen på Café Dan Turéll har ligget på 1.998.000 kroner. Det er dog uvist, hvad Lars Seier Christensen har betalt for sin tidligere oase, som han beskriver stedet på sin Facebook-profil.

I de kommende måneder vil caféen være lukket, så stedet kan blive renoveret i tråd med sin oprindelige stil. Et arbejde Lars Seier Christensens kone skal stå for.

“Derfor vil Cafe Dan Turell være lukket i nogle måneder, mens min kone styrer arbejdet med at bringe stedet tilbage til det, jeg og vennerne husker fra dengang,” står der også i opslaget.

Det er to år siden, at Lars Seier Christensen solgte sin sidste andel i Saxo Bank, og fire år siden, han forlod direktionen. Det gjorde ham til milliardær. Salget er blevet anslået til at have indbragt ham 2,6 mia. kr., og han har medgivet, at det ikke ligger langt fra sandheden.

"Jeg synes efterhånden, jeg har optjent retten til at have det sjovt med de ting, jeg laver. Og det har jeg så," sagde Lars Seier Christensen til Børsen Pleasure i august.

Sure smileyer og fængsel til tidligere ejer 

I sommer valgte Fødevarestyrelsen at politianmelde Café Dan Turéll. Alene i juli fik stedet hele tre sure smileyer. Den tidligere ejer Bahram Sari Beliverdi blev desuden i foråret idømt tre år og ni måneders fængsel for bedrageri og momssvindel. 

Café Dan Turéll åbnede i 1977.