Kurt Thorsen skal i retten igen

Generelt
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:08
Næppe er Kurt Thorsen sluppet ud af spjældet efter at have siddet fire år bag tremmer for sin rolle i PFA-sagen, før domstolen på ny kalder på den muntre byggematador.

Kurt Thorsen skal nemlig ikke regne med, at han har set det indvendige af en retssal for sidste gang. Der verserer fortsat et par store erstatningssager i kølvandet på straffesagen, der nu er ved at være afsluttet med samfundstjeneste på Københavns Rådhus.

Derudover er det konkurssagerne i Kurt Thorsens mange selskaber, som ikke kan afsluttes, før erstatningssagerne er slut.

I den sag, der er længst fremme, blev Kurt Thorsen og hans konkursramte selskab De Soto Aps for halvandet år siden dømt til at betale en erstatning på 68 mio. kr. plus renter til den norske rigmand Kjell Inge Røkkes selskab, Aker RGI.

Den norske rigmand Kjell Inge Røkke havde gennem sit selskab Aker RGI sagsøgt Kurt Thorsen personligt, hans selskab De Soto, 27 advokater, to advokatfirmaer samt den liechtensteinske LGT Bank for et tab på 67 mio. kr.

Tabet opstod i 1999, efter at Kurt Thorsens køb af holdingselskabet Gefion af Kjell Inge Røkke faldt på gulvet på grund af de falske PFA-garantier, som købet var baseret på. Da Kjell Inge Røkke efterfølgende skulle af med Gefion-aktierne til en anden køber, kunne han ikke få så høj en pris, som Kurt Thorsen havde tilbudt.

Alm. Brand købte i løbet af 1999 aktiemajoriteten i Gefion til en pris, der gav Kjell Inge Røkke et tab på 67 mio. kr. i forhold til den oprindelige handel. De penge vil nordmanden have tilbage, og han har sagsøgt alt og alle, der havde noget med handlen at gøre. Blandt dem er Kurt Thorsens to rådgivere, advokaterne John Adamsen og Robert Koch-Nielsen.

Læs hele artiklen i dagbladet Børsen