Kunsten at lede på distancen

763848d15d8a8e5ac8998e85c6a15e34_614.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
07. jun 2018 KL. 0:00

HVEM: Lars Pedersen, rådgiver, Pitstop. HVAD: Rådgiver virksomheder om distanceledelse. HVORFOR: En tredjedel af danske ledere leder på distancen, og tallet stiger i takt med, at virksomhederne får flere ansatte i udlandet.

Hvorfor er distanceledelse aktuelt lige nu?

"Fordi vi arbejder mere og mere spredt. Vi møder ikke på samme tid, på samme sted og har ikke samme sprog og kultur. Vi arbejder på tværs af regioner og lande, og nogle arbejder ude hos kunden i en længere periode. Samtidig betyder udflytningen af offentlige arbejdspladser stor stigning i distanceledelse. En tredjedel af danske ledere leder på distancen, og tallet er stigende."

Hvad er dine bedste råd til distancelederne?

"Vi ved fra forskningen og fra praksis, at tilliden bliver tyndere og udfordret, når vi ikke har så meget tid sammen. Det går ud over nærværet, og medarbejderne har sværere ved at relatere sig til sin leder. Derfor skal lederen fokusere på at bygge relationer og skabe tillid. De skal udvikle et nyt mindset for, hvordan de skaber værdi som leder for medarbejderne. Mere styring og kontrol er ikke vejen frem. Altså ikke flere KPI'er. Tværtimod er der brug for, at den enkelte leder sætter sig et mål for, hvor tit han eller hun mødes med hvem for at opbygge den nødvendige tillid og de gode relationer. Og ikke mindst hvem i organisationen, der skal mødes med hvem og hvornår. Det bør distancelederen have sit eget nøgletal for."

Hvornår går det galt for distancelederen?

"Det går galt, når lederen lader teknologien tale. Når vedkommende kommunikerer via nøgletal og så tror, at det giver et retvisende billede af tingenes tilstand. Hvis medarbejdere ude i verden eller i den anden ende af landet ikke har den fornødne tillid og nærhed til sin leder, kommer der ikke den feedback, som lederen har brug for. Her er det noget ganske andet at gå ned ad gangen og tale med medarbejderne og spise frokost med dem. På distancen er det en faldgrube at tro, at nøgletal er sandheden og kan stå alene."

stho@borsen.dk


Skab tillid og nærhed når du leder på distancen - i en tid, hvor distanceledelse bliver en større og større del af vores hverdag. Læs mere om Børsens uddannelse i distanceledelse her.