København gør klar til stor løbeweekend

null

258966_16_9_large_82.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
31. maj 2013 KL.19:47
Kvinder, mænd og børn får muligheden for at prøve løbeformen af om ganske få uger i Københavns gader. 

Det sker med løbsarrangøren Spartas familieweekend midt i juni, hvor mændende fredag tilbydes ”Burn-testen”, børnene kan konkurrere om lørdagen før hovedattraktionen Københavns Kvindeløb afvikles søndag den 16. juni.

Mænd og kvinder løber 10 kilometer, mens børnene kan være med i en børnestafet.

Elitekvinder i kamp

I Spartas arbejde med at skabe den rette konkurrencestemning er der gjort en indsats for at få et udenlandsk præget elitefelt på banen til at udfordre de danske talenter. Det gælder især kvindeløbet, hvor Sparta-direktør Dorte Vibjerg har fået ”det hidtil stærkeste elitefelt i løbets historie” med ved startsstregen, som hun udtrykker det.

Favoriten er norske Annie Golden Bersagel, vinder af Powerade Copenhagen Half Marathon 2012 og Lillebælt Halvmaraton 2013. Omkring et par tusinde kvinder ventes klar til start.

Weekend-forløbet indledes fredag 19.00, hvor mænd kan konkurrere på 10 kilometers ruten med afsæt i Fælledparken. Mandeløbet har sin debut for at skabe løbstilbud til hele familien. Dorte Vibjerg lover høj rockmusik og øl og grill, når målet er nået.

Nulårige løbere

Lørdagens børnestafet får royalt islæt, når Kronprinsesse Mary står for præmieoverrækkelserne. Deltagere helt ned til nul år loves en mulighed for at være med.

Søndag 11.00 lyder startsskuddet til Kvindeløbet, hvor tidligere håndboldspiller Camilla Andersen, og fritids- og kulturborgmester Pia Allerslev er blandt deltagerne.

For tilskuerne er der mange aktiviteter, mens der også er en to-dages løbeexpo med mulighed for at købe og se nyt løbeudstyr.

Læs mere om løbeweekenden her.

Børsen er mediepartner på de tre løb.