Kobe Bryant var en legende på basketballbanen - men havde også stor succes med sine investeringer uden for banen

394936_16_9_large_338.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
27. jan 2020 KL.12:23

Basket-legenden Kobe Bryant, der søndag døde i et helikopterstyrt, var ikke bare en stor spiller på banen. Også uden for banen har han fået succes.  

I 2016 skiftede han den 20 år lange sportskarriere ud med en ny, da han sammen med iværksætteren Jeff Stibel startede en venture-kapitalfond med 100 mio. dollar på bogen, der primært investerer i teknologiselskaber, medier og datavirksomheder.

Venture-kapitalfondens navn blev Bryant Stibel og startede med en portefølje på 13 selskaber, herunder The Player’s Tribune, det onlinebaserede juridiske selskab Legal Zoom og Scopely, der designer videospil.

Sidstnævnte er stadig en del af porteføljen og ramte sidste år angiveligt en markedsværdi på 1,7 mia. dollar svarende til ca. 11 mia. kr.

Ifølge CNN har fonden nu aktiver for omkring 2 mia. dollar, og porteføljen tæller bl.a. det svenske betalingsselskab Klarna, Fortnite-skaberen Epic Games og The Honest Company, der sælger husholdningsprodukter, og som har skuespillerinden Jessica Alba som medstifter.

Også i 2018 viste det sig, at Kobe Bryant havde ramt rigtigt, da han tjente millioner på sin investering i sportsdrikfirmaet Body Armor, som solgte en andel til Coca-Cola, skrev ESPN i 2018. 

I et interview med CNBC i august 2016 sagde Kobe Bryant, at han helst ville huskes som investor.

"Hvis du virkelig vil skabe noget, der holder i generationer, skal du hjælpe med at inspirere den næste generation, og så vil de skabe noget fantastisk, og så vil den generation inspirere dem, der kommer efter dem. Det er der, du skaber noget, der varer evigt. Og det er det smukkeste,” sagde Kobe Bryant til mediet.