Kina kræver undskyldning for tegning af flag med virus i Jyllands-Posten

394991_16_9_large_431.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
28. jan 2020 KL. 8:57

En tegning af det kinesiske flag i Jyllands-Posten, hvor Kinas frem gule stjerner er skiftet ud med fem tegninger af en coronavirus, vækker nu harme hos Kina, der kræver en officiel undskyldning. 

"Vi udtrykker vores stærke indignation og kræver, at Jyllands-Posten og Niels Bo Bojesen irettesætter deres fejltagelse og undskylder offentligt til det kinesiske folk,” lyder det i en pressemeddelelse på den kinesiske ambassade i Danmarks hjemmeside. 

Tegningen har ikke haft til hensigt at håne eller latterliggøre Kina, siger ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Posten Jacob Nybroe til TV2.

"Vi vælger hver dag at bringe tegninger, som ekstremt effektivt indkapsler aktuelle begivenheder. Det er også sket her," siger chefredaktøren og tilføjer: 

"At tegne et flag og illustrere coronavirussen illustrerer lynhurtigt, at de (Kina, red.) slås med en virus, og that’s it."

Overfor DR afviser Jacob Nybroe at give kineserne en undskylding.

"De får ikke en undskyldning, for vi mener ikke, at vi har gjort noget forkert. Jeg tror, at den går over af sig selv, idet der ikke er dårlige intentioner i den. Vi har tegnet en tegning, som bruger det kinesiske flag og coronavirus til at indramme en begivenhed, som præger hele verden lige nu. Det er en registrering," siger Jacob Nybroe.

Coronavirussen, der første gang blev opdaget i den kinesiske millionby Wuhan, har spredt sig til flere andre dele af Kina, ligesom der også er fundet tilfælde i bl.a. Japan, Sydkorea, Vietnam, Saudi-Arabien, Canada, USA og senest også Frankrig og Tyskland.

Dødstallet er nu oppe over 100, og antallet af smittede har passeret 4000 ifølge flere udenlandske medier.