Jørgen Mads Clausen ind i Cepos' bestyrelse

Generelt
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:11
Topchefen for den familieejede Danfoss-koncern, Jørgen Mads Clausen, træder ind i bestyrelsen for den borgerlige, liberale tænketank Cepos - Center for Politiske Studier.

Dermed får tænketanken - der har til formål af fremme frihed, ansvar, privat initiativ og en begrænset statsmagt - en af spydspidserne i dansk erhvervsliv ind i bestyrelsen.

Jørgen Mads Clausen står i spidsen for en af landets største virksomheder, der har hovedkvarter i Nordborg på Als og beskæftiger over 21.000 medarbejdere globalt. Virksomheden er familieejet, og Jørgen Mads Clausen er anden generation efter stifteren, Mads Clausen.

"Vi glæder os til at samarbejde med Jørgen Mads Clausen, hvis interesser netop ligger i spændingsfeltet mellem det fri marked og forskningen," siger formand for Cepos' bestyrelse, Bernt Johan Collet, i en pressemeddelelse.

Aktiv i flere andre bestyrelser

Udover en række bestyrelsesposter i familievirksomheden er Jørgen Mads Clausen desuden formand for Højteknologifonden, medlem af bestyrelsen for Forskningscenter Risø og af Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Tænketanken Cepos, der er politisk uafhængig og ikke modtager offentlig støtte, men udelukkende drives for private midler, bidrager til den offentlige debat ved at udarbejde notater og analyser om samfundsrelevante emner, udgive bøger og arrangere konferencer og møder, hvor vigtige samfundsspørgsmål debatteres.

CEPOS har for eksempel i juni holdt konferencen "Udlicitering og Bedre Integration".