Janni Spies vinder skilsmissesag over Kjær

259585_16_9_large_838.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
11. jun 2013 KL.10:45

Janni Spies har fået medhold i skilsmissesagen mod sin eksmand Christian Kjær i Østre Landsret. Han skal betale 35 mio. kr. til sin tidligere hustru.

Janni Spies havde anlagt sagen mod Christian Kjær med krav om, at han skulle tilbagebetale 150 mio. kr. til hende, som hun havde givet ham i form af forskellige gaver. Gaver, som hun mente var ugyldige, da der ikke var oprettet gaveægtepagt.

På den anden side mente Christian Kjær, at en frifindelse ville være det eneste rigtige, da han mente, at de økonomiske krav var forældede, og at der ikke var tale om gaver, som krævede ægtepagt.

Forældelses-argumentet blev dog afvist af landsretten, der tilkendte Janni Spise erstatning for et engangsbeløb på 15 mio. kr. og udgifterne på ca. 16 mio. kr. til istandsættelse og forbedring af Christian Kjærs ejendomme.

Derudover mente retten, at en af de årlige overførsler til Christian Kjær var så betydelig, at 4 mio. kr. af den krævede ægtepagt.

"Christian Kjær blev herefter dømt til at betale ca. 35 mio. kr. til Janni Spies, mens landsretten frifandt Christian Kjær for så vidt angik de øvrige økonomiske poster," lyder det i dommen.

Janni Spies og Christian Kjær var gift i 20 år, men blev skilt i 2008. Retstvisten opstod, da Janni Spies - tidligere hustru til den afdøde rejsekonge Simon Spies - mente at have bidraget uretmæssigt meget til parrets fælles økonomi.