Iværksættertalent hylder antiautoritære danskere

266403_16_9_large_959.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
24. sep 2013 KL.14:44

Danskerne er ikke lige så sky for at kommunikere direkte med chefen på jobbet, som det opleves i mange andre kulture.

Det gør danskerne helt unikke og meget værdifulde, mener den 30-årige iværksætter Toke Kruse, der for tiden er i USA, hvor han forbereder lanceringen af regnskabsprogrammet Billy's Billing i USA.

"Når jeg sammenligner danske kollegaer med amerikanske, er vi enormt intelligente, og vi er meget antiautoritære. Det udfordrer mig enormt meget som leder, det giver høj innovation, og det skaber de fedeste produkter," siger Kruse.

"Der er helt sikkert en tilfredshed hos mange danskere. Det er jo ikke sådan, man vækster samfundet." Toke Kruse, Iværksætter
Der er dog en række områder, hvor danskerne med fordel kan lægge strategien om. Blandt andet peger Toke Kruse på, at danskerne, ved at holde mindre ferie, kan skabe vækst i samfundet.

"I USA er der nogle, der blot holder to ugers ferie, hvor vi i Danmark har fem-seks ugers ferie. Det er en anden verden. Folk skal selvfølgelig have lov til at holde fri, men det er i hvert fald et udtryk for, at man i Danmark arbejder mindre, end hvad andre lande gør. Der er helt sikkert en tilfredshed hos mange danskere. Det er jo ikke sådan, man vækster samfundet," pointerer Toke Kruse.


Succesfuldt at fejle

Foruden de mange ugers ferie, er der en helt afgørende kulturforskel på dansk og amerikansk opfattelse af iværksættere, mener Toke Kruse.

"Det er succesfuldt at fejle i USA. Man tager ikke amerikanske iværksættere ligeså seriøst og alvorligt, hvis de ikke har prøvet en konkurs – og gerne et par gange. I Danmark er det omvendt. Hvis man er gået konkurs, tænker vi, at man ikke var dygtig nok," forklarer han.

Toke Kruse er også ejer og stifter af IT-virksomheden Relation Technology.