Iværksætter sælger studieportal for kvart mio.

null

278408_16_9_large_734.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
10. mar 2014 KL.11:04
 Stadig flere studerende søger lektiehjælp på nettet. Det er noget, som iværksætter Lars Holdgaard nyder godt af. 

Således har den 24-årige kandidat fra IT-Universitetet i København netop solgt sin hjemmeside Godekarakterer.dk til Student Media, der bl.a. ejer Studieportalen.dk og Studienet.dk. 

Beløbets størrelse er hemmeligt, men ifølge Børsens oplysninger drejer det sig om 200.000-300.000 kr. 

"Godekarakterer var den første hjemmeside, jeg startede. Det har været helt fantastisk at se så mange studerende benytte hjemmesiden og basalt set vide, at man er en af de "undervisere" med allerflest studerende i Danmark," siger Lars Holdgaard i en pressemeddelelse. 

Tusindvis af besøg

Hjemmesiden åbnede i 2010, og i starten var formålet at give studerende råd og tips til, hvordan de kunne få bedre karakterer på studierne. 

Efter et stykke tid fandt Lars Holdgaard imidlertid ud af, at det var hjælp til alverdens emner, som de besøgende på hjemmesiden søgte svar på. 

"I løbet af 2012 skrev jeg over 500 artikler og lavede 30 udregninger, som kunne vise mellemregninger for opgaver i matematik. Pludselig eksploderede antallet af besøgende og der kom tusindvis af besøgende dag efter dag," forklarer Lars Holdgaard. 

I løbet af de sidste fire år har Godekarakterer.dk haft 850.000 unikke besøgende. Ifølge virksomheden selv har 300.000 studerende alene i det sidste kvartal klikket sig ind på hjemmesiden. 

Nye udfordringer

Frasalget til Student Media betyder samtidig, at Lars Holdgaard stopper som direktør for Godekarakterer.dk. 

Han vil nu i stedet koncentrere sig om et nyt projekt, der går under navnet Letteramazer. 

"Når man starter en virksomhed, skal man fokusere på den ene ting. Med Letteramazer ønsker vi at automatisere brevudsendelse for både virksomheder og private. Det er en kæmpe hjælp for regnskabsafdelinger og alle virksomheder, som ønsker at sende fysisk markedsføringsmateriale," forklarer Lars Holdgaard.