"Hvis jeg blev dømt, turde mine venner ikke være direktører"

293567_16_9_large_925.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
31. okt 2014 KL.10:59
Det er en tilfreds direktør Peer Kølendorf, der fredag i Østre Landsret er blev frifundet i en sag, hvor Skat havde krævet 144 mio. kr. i erstatning.

Pengene havde Skat krævet, fordi myndigheden mente, at Kølendorf havde et medansvar for, at en betroet medarbejder i Kølendorfs virksomhed, Comitel International, medvirkede i såkaldte momskarusseller, hvor staten har mistet store summer.

"Hvis ikke jeg var frifundet, så havde man haft en helt ny retstilstand i Danmark. Jeg har haft venner, der har ringet og sagt, at hvis jeg blev dømt, så turde de ikke være direktør mere," siger Peer Kølendorf.

"Så kunne man blive dømt for hvad som helst, blot Skat påstod noget," fortsætter han.

Skat har fire uger til eventuelt at anke sagen til Højesteret.

Var uvidende


Skat forsøgte at gøre Peer Kølendorf personligt ansvarlig for tabet på 144 mio. kr. med det argument, at han som branchekyndig burde vide, at der momskarusseller var hyppige.

"Jeg har haft venner, der har ringet og sagt, at hvis jeg blev dømt, så turde de ikke være direktør mere" - Peer Kølendorf

Peer Kølendorf forsvarede sig med, at han ikke burde have vidst, at tilbagebetalingen af momsen var uberettiget, fordi Comitels handler med de andre selskaber i momskarussellen fremstod helt normale, og den forklaring købte Østre Landsret altså.

Med afgørelsen undgår Peer Kølendorf, der er uddannet økonom og jurist, en personlig konkurs.

It-iværksætten var blandt andet ophavsmand bag CBB Mobil.