Frankrig og Tyskland bryder igen stabilitetspagten

Generelt
Eksklusivt for kunder
01. mar 2004 KL.14:48
Både Tyskland og Frankrig offentliggør i dag deres budgetter for 2004, og endnu engang sprænger begge lande rammerne i EU's vækst- og stabilitetspagt, skriver EUobserver.com. Det er tredje år i træk, at Europas største økonomi, Tyskland, bryder pagten.

Overskridelserne fra de to lande vil igen få de andre EU-lande til at rase over to af de største landes manglende respekt for EU's regler.

Tyskerne vil overskride dette års budget med 3,3 pct. af BNP, og landets gæld vil udgøre 65 pct. af BNP. I Stabilitetspagten er det maksimalt tilladte henholdsvis 3 pct. overskridelse af budgettet og 60 pct. af gælden.

I Paris ventes det, at budgetunderskuddet vil være på over fire procent. Begge lande forventer dog, at man i 2005 igen vil have styr på den økonomiske situation, så man kan overholde den europæiske pagt om økonomisk stabilitet.

Selv om de to lande overskrider nedskrevne regler og handler selvisk i forhold til de resterende lande, får de også støtte fra økonomerne. De mener, at reglerne er for stramme, og at landene ikke skal tvinges til at spare, hvis væksten går for langsomt, som det pt. er tilfældet i Frankrig og Tyskland.