Første lederuddannelse for kvinder

Generelt
Eksklusivt for kunder
14. jan 2009 KL.14:02
Danmark har fået sin første lederuddannelse, der udelukkende satser på kvindelige studerende. Ganske enkelt fordi der er et marked, lyder begrundelsen fra de to initiativtagere.

Vfactor hedder uddannelsen, der nu er blevet meritgodkendt, så de studerende kan forlade den med et officielt eksamensbevis ved hånden. Det skriver magasinet CV.

Uddannelsen er oprettet med ren forretning for øje, indrømmer den ene af stifterne, Susan Binau.

"Vi kunne se et marked. Vi er jo forretningskvinder," siger hun med den tilføjelse, at både hun selv og den anden initiativtager, Charlotte Pedersen, også er interesserede i at få ændret på den skæve kønsfordeling på lederposter herhjemme, hvor under 5 pct. af topcheferne er kvinder.

"Vi spurgte 100 kvinder i mellemlederstillinger: ’Hvorfor er I ikke på toppen’, og ’Hvad skal der til, for at få jer til at være dér’. 96 pct. svarede, at de har problemer med gennemslagskraft og synlighed," siger Binau, der betegner opgaven med at motivere og uddelegere som noget af det, der falder kvinder sværest.

Fire fokusområder

"Kvinder skal ’lige sikre sig’. Men hvis man som leder ikke lærer at uddelegere, så brænder man ud, og medarbejderne bliver hamrende trætte af en."

Vfactor-uddannelsen fokuserer på at gøre kvinder stærkere på følgende fire områder:

- forstå det politiske spil
- netværkets betydning
- gennemslagskraft
- ledelsesværktøjer, der på enkel vis kan implementeres i hverdagen

Undervisningen på Vfactor foregår på syv dage over to måneder. Hovedområderne er Ledelse, Gennemslagskraft og Personlig værdiskabelse.