Første dansker i Antarktis maraton

Generelt
Eksklusivt for kunder
02. feb 2015 KL.14:36
Peter Jensen har dagligt sin gang i Nordeas kapitalforvaltningsenhed. I december skiftes de trygge rammer i banken ud med et maraton-løb under mest ekstreme former – nemlig på Antarktis.

Som den første dansker stiller han op i Antarctic Ice Marathon, der gennemføres den 12. december – afhængigt af vejret. Han er en af de udvalgte 20 personer, der får lov til at være med.

For det er især vejrudsigten, der skaber usikkerhed. I værste fald kan temperaturen falde til minus 40 grader, når man tæller vindfaktoren med, fortæller den 39-årige Peter Jensen til Børsen TV.

Samtidig kræver det særlige forberedelser og særligt udstyr – men det har ikke været muligt for Peter Jensen at teste de ekstreme forhold af på forhånd.

Ekstra træning

Dog har han søgt at styrke benene ved at kombinere sin løbetræning med ture i Rigshospitalets 16 etager høje trappeskakt. Det har forhåbentlig givet ekstra kræfter til at kæmpe sig gennem sne og is.

Peter Jensens maraton på Antarktis slutter samtidig en ring for bankmanden. Han har dermed løbet de 42,2 kilometer på verdens syv kontinenter og kommer derfor med en eksklusiv løbeklub.

For at slippe igennem nåleøjet har Peter Jensens bestigning af Kilimanjaro og en 100 kilometer march i Belgien.

Bruger over 100.000 kr.

Selv betragter han sig som en ganske almindelig motionist, med et job som Director i Nordea Investment Management til hverdag.

Og det understreges af, at han gearer ned til 1-2 ugentlige løbeture, når der ikke direkte trænes op til et maraton-mål.

Peter Jensens vej til maraton-løbet på det syvende kontinent er dog ikke helt billig. De samlede udgifter for at være med på Antarktis løber over 100.000 kr.

Antarctic Ice Marathon er netop skabt for at give løberne mulighed for at løbe på alle syv kontinenter. Det er femte gang, at løbet afholdes.