FC Fyn konkurs

Generelt
Eksklusivt for kunder
31. jan 2013 KL.13:14
Mens spekulationerne om Brøndbys fremtid kører på højtryk, har en anden presset fodboldklub måttet opgive at få økonomien til at hænge sammen.

Torsdag middag meddeler fusionsklubben FC Fyn, at klubben opgiver at finde en løsning på de økonomiske problemer, der har plaget klubben gennem længere tid.

Det betyder, at alle aktiviteter nu bliver indstillet. Ifølge SportFyn vil klubben indgive en konkursbegæring til skifteretten, og derefter vil FC Fyn blive trukket ud af Betsafe Ligaen og tvangsnedrykket til Fynsserien.

"Det er med stort vemod, at vi har måttet tage dette drastiske skridt," siger bestyrelsesformand Klavs Larsen på FC Fyn's hjemmeside.

"Vi mener, vi har vendt hver en sten i bestræbelserne på at skabe grundlag for fortsat drift af klubben, og at vi som ansvarlig ledelse nu må konstatere, at bestræbelserne har været forgæves," konstaterer Klavs Larsen.

Klubben er en overbygning til B1909, B1913 og Dalum IF, og det er mere end tvivlsomt, om der i fremtiden vil optræde en klub under navnet FC Fyn.

Selskabet har længe kæmpet med økonomiske problemer og havde derfor udarbejdet en redningsplan og givet sig selv en frist frem til månedens udgang til at få løst problemerne.

En af forudsætningerne for at få planen til at gå op var et salg af transferrettighederne til unge Mark Kongstedt, men det lykkedes ikke.

FC Fyn blev stiftet i 2006 og lagde ud i 2. division. I 2009 lykkedes det at rykke op i den næstbedste danske fodboldrække.

Her har man befundet sig siden, dog med en enkelt tur ned i 2. division i sæsonen 2011/12. Klubben befinder sig lige nu på sidstepladsen i Betsafe Ligaen, der holder vinterpause.

/ritzau/