Fakta: De Konservatives fremtidshåb

Generelt
Eksklusivt for kunder
14. jan 2011 KL.14:55
Lars Barfoed er født på den amerikanske uafhængighedsdag 4. juli i 1957 og når som 53-årig sin karrierers foreløbige top som ny leder af De Konservative efter Lene Espersens exit.

Han får også Lene Espersens plads i regeringens magtfulde Koordinationsudvalg.

Lars Barfoed har siddet i folketinget siden 2001 og blev minister for første gang i februar 2005, hvor han overtog posten fra Henriette Kjær, som blev fældet af sin mands økonomiske problemer.

Han sad dog kun selv på ministertaburetten frem til december 2006, hvor han mistede ministerbilen efter en kødskandale, som til sidst første til så stort et pres fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, at ministertiden var slut for Lars Barfoed.

Han fik dog comeback i september 2008 som transportminister i stedet for Carina Christensen. Den seneste ministerrokade i februar 2010 sendte Lars Barfoed over i Justitsministeriet.

Han skal som konservativ partiformand tale partiets mærkesager, hvor erhvervslivets forhold spiller en stor rolle. Personligt har han også kendskab til erhvervslivet gennem en årrække som direktør.

Hans CV viser titel af direktør i Dansk Organisation af Detailkæder 1985-88, direktør i Butikshandelens Fællesråd 1988-93 og efter fusion direktør (viceadm. direktør) i Dansk Handel & Service 1993-94, direktør i Finansrådet 1994-2001.

Ind til februar 2009 var Lars Barfoed medlem af VL-gruppe 2 i København, der blandt andet tæller Novozymes-formand Henrik Gürtler, Mærsk-direktør Lars Erik Brenøe, tidligere Torm-topchef Klaus Kjærulff og adm. direktør Niels Jacobsen fra William Demant.

Lars Barfoed er cand. jur. fra Københavns Universitet i 1981 og fik i 2006 overrakt Dannebrogordenen af Dronning Magrethe. Han har tre børn og bor i Kokkedal i Nordsjælland.

På sin hjemmeside understreger Lars Barfoed vigtigheden i at tage ansvar.

"Politisk ledelse kræver modet til at sige sin mening og gøre en forskel – også når det ikke er populært. Det bestræber jeg mig på," lover den nye K-formand.

Kilde: Folketinget, larsbarfoed.dk, wikipedia.org