Facebook køber Instagram for en milliard dollar

Generelt
Eksklusivt for kunder
10. apr 2012 KL. 7:40

De blot 13 ansatte i firmaet bag det populære fotodelingsnetværk Instagram skal ikke bekymre sig om penge mere. Mandag blev selskabet købt af Facebook for 1 mia. dollar (5,6 mia. kr.).

Siden lanceringen i oktober 2010 har den gratis smartphone-app taget verden med storm. De 30 millioner brugere har delt over en milliard billeder med hinanden.

Udover at dele sine fotos er Instagram blevet yderst populær på grund af de 17 filtre, som man kan lægge ned over sine billeder, så farverne og lyssætningen eksempelvis får billederne til at se ældre ud, end de er. Et kedeligt billede kan få helt nyt liv, når det har været en tur igennem Instagram.

Nu på Android

Hidtil har det kun været iphone-brugere, der har haft adgang til Instagram, men app'en blev lanceret til Android-telefoner i sidste uge.

Facebooks topchef Mark Zuckerberg lovede i forbindelse med købet, at man vil køre Instagram videre som et separat brand og at man også i fremtiden vil tillade, at Instagrams brugere kan dele deres fotos hos Facebook-rivaler som Google+.

"Det her er en vigtig milepæl for Facebook, fordi det er første gang nogensinde, vi har købt et produkt og et selskab med så mange brugere. Vi planlægger ikke mange af disse opkøb, hvis nogen overhovedet," siger Mark Zuckerberg.

Bange for modbud

En kendt teknologiinvestor, Paul Kedrosky, siger til BBC News, at opkøbet er sket med lynets hast efter lanceringen på Android i sidste uge, hvor Instagram hurtigt hev en million nye brugere ind dagligt.

"Ifølge mine oplysninger er handlen kommet på plads meget hurtigt. Som et lyn fra en klar himmel. Efter lanceringen på Android blev det klart, at dette ikke kun er en fotodelingstjeneste. Det er et rivaliserende, socialt netværk, og man har formentlig været bekymret for konkurrerende købstilbud," siger Paul Kedrosky.