Executive: En beskeden MBA-vinder

Generelt
Eksklusivt for kunder
08. jun 2007 KL.21:20
Først når Dorte Kraks medarbejdere læser denne artikel, får de at vide, at hun har fået prisen som MBA of the Year fra CBS Alumni Society. Hun har nemlig ikke selv fortalt dem det.

"Det er jo ikke mig, det handler om på den måde. Hvad skal medarbejderne bruge det til? De er stolte over at være i den her virksomhed, og det ligger mig meget på sinde, at det ikke er mit værk. Jeg ved godt, at jeg har fået den her MBA of the Year, fordi jeg er MBA’er. Men jeg har jo fået den, fordi jeg er i den her virksomhed, og fordi jeg har haft mulighed for at skabe resultater her. Og den mulighed har jeg kun, fordi jeg har de medarbejdere, der knokler rundt hver dag", fortæller 39-årige Dorte Krak, der er adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group.

Godt samarbejde

Hun er ikke vant til at fokusere på sig selv som person og foretrækker egentlig at træde lidt i baggrunden for at lade sine medarbejdere høste roserne for deres arbejde. Det giver et godt samarbejde, og det er altafgørende for virksomheden, mener hun.

"Vi producerer jo ikke møtrikker. Vi serverer serviceydelser, og det kræver enormt meget indlevelsesevne og interaktion mellem mennesker. Hvis der er dårlig stemning på personalesiden, smitter det lynhurtigt af på gæsten. Du kan bygge nok så mange flotte hoteller, men hvis der ikke er en stemning, er det lige meget", mener den efterhånden erfarne leder.

Direktør som 26-årig

Som 26-årig blev Dorte Krak ansat som hoteldirektør på Hotel Astoria, der er en del af Arp-Hansen Hotel Group.

"Det var lidt tunge tider, og hotellet trængte i den grad til noget nyt liv. Der er mange, der har spurgt mig om, hvordan jeg kunne gå ind og være klog på at drive hotel i den alder. Men det var jo ikke det, jeg skulle. Jeg skulle ind og være den, der kunne rydde problemerne af vejen og sætte rammerne for, at specialisterne kunne fungere optimalt", siger hun og fortæller, at netop det at skabe rammerne ser hun som en leders fornemmeste opgave.

Læs hele artiklen i dagbladet Børsen