DR-dokumentaren "Svineriget i Øst" tages op i Folketinget

Generelt
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:08
Fødevare- og miljøordfører for Enhedslisten, Per Clausen, vil tage initiativ til en forespørgselsdebat i Folketinget om IØ-fondens økonomiske støtte til dansk svinebrug i Polen.

I DR1-programmet "Svineriget i Øst" onsdag aften blev det dokumenteret, at selskabet Poldanor trods lovning om at overholde danske regler indenfor svineproduktion alligevel har brugt vækstfremmere og forbudte antibiotika.

Dansk Folkepartis Kristian Thuelsen Dahl og den socialdemokratiske miljøordfører Pernille Blach Hansen kommer i programmet med særdeles kritiske udtalelser om selskabet, hvis investorer tæller flere ægtefæller til andre Folketingsmedlemmer.

"IØ-fonden blev i sin tid oprettet under Miljøministeriet for at skabe en miljømæssigt forsvarlig vækst i de østeuropæiske lande", fortæller Per Clausen.

"Der er brug for en kraftig politisk reaktion. Derfor vil Enhedslisten tage initiativ til en forespørgselsdebat om denne sag i Folketinget . På den måde kan Dansk Folkeparti få mulighed for at leve op til de kritiske udtalelser Kristian Thulesen Dahl kommer med i programmet", udtaler Per Clausen, fødevare- og miljøordfører for Enhedslisten.