Dong-chef fyrer profil fra Eldrups hierarki

245053_16_9_large_640.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
06. nov 2012 KL. 8:41
Oprydningen i de øverste ledelseslag i Dong fortsætter med uformindsket styrke. Efter i september at have sat sig i sædet som ny Dong-direktør vælger Henrik Poulsen at skille sig af med en af selskabets profiler.

En ny virkelighed kræver ny strategi i Dong, og det får Henrik Poulsen til at sige farvel til sin koncerndirektør for Energy Markets, Kurt Bligaard Pedersen.

Kurt Bligaard Pedersen er et kendt navn i og uden for Dong og har været en af nøglemedarbejderne under den tidligere topchef, Anders Eldrup, der blev fyret under stor mediebevågenhed i foråret.

Bligaard er en del af den gruppe højtplacerede Dong-chefer i direktionen med erfaring fra embedsværket under Anders Eldrup, der var departementschef i Finansministeriet i 1990'erne.

En lønsom forretning


Henrik Poulsen efterlader ingen tvivl om, at det hans ønske at skifte Kurt Bligaard Pedersen ud med Morten Hultberg Buchgreitz.

"Vi står foran en stor opgave med at skulle styrke indtjeningen og udvikle forretningen i Energy Markets. I den forbindelse ønsker vi at sætte et nyt hold i spidsen for Energy Markets," siger Henrik Poulsen i fondsbørsmeddelelsen og fortsætter:

"Koncerndirektør Kurt Bligaard Pedersen forlader derfor Dong Energy efter gensidig aftale. Jeg vil gerne sige Kurt tak for en stor indsats i Dong Energy og ønsker ham held og lykke fremover."

Morten Hultberg Buchgreitz bliver forfremmet til ny koncerndirektør fra sin nuværende stilling som chef for Group Treasury & Risk Management i Dong. Ind til han tiltræder i marts i næste år, varetager finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen jobbet som direktør for Energy Markets.

Læs også: Henrik Poulsen har fundet sin nye vindchef

Dong tavs
om chefskifte

Børsen ville gerne have stillet Henrik Poulsen uddybende spørgsmål til fyringen af Kurt Bligaard Pedersen og den øvrige rokade, men kommunikationschef i Dong, Karsten Anker Petersen, oplyser, at Dong ikke vil kommentere sagen yderligere. 

Før Kurt Bligaard kom til Dong, var han et enkelt år topchef for Falck Danmark fra 2000 til 2001 og før det adm. direktør for Københavns Kommune.

Han er medlem af VL-gruppe 48 og har derfor i sit netværk prominente navne som Christian Frigast fra Axcel, Jørgen Tang Jensen fra Velux, Tue Mantoni fra B&O og tidligere Nordea-direktør Peter Schütze.

Poulsen indtjeningsjagt


Henrik Poulsen er blevet headhuntet fra TDC til at få Dong tilbage som en lønsom forretning.

Årets første ni måneder gav Dong et underskud på 2,4 mia. kr., og Poulsen har som konsekvens sat gang i en omfangsrig oprydning med milliardudsalg af områder uden for kerneforretningen og nedlæggelse af 500-600 stillinger.

Under Poulsens korte styre i Dong har blandt andet også finansdirektør i Wind Power Jakob Fink samt vindforretningens sekretariatschef Martin Blædel forladt deres poster.